Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ta kort där man inte får ta kort, Capuchin Crypt

#1 2015-03-28, 22:43
Tjena FB jag satt och googlade lite och var lite fundersam över kapuciner kryptan där man inte får ta kort, så snubblar jag över denna artikel där fotografen tagit några få kort innan han blev tillsagd.
Om jag nu hinner ta några kort innan jag blir tillsagd kommer det få några följder tror ni eller bara en simpel tillsägelse? Kommer de tvinga mig att radera fotografierna eller kommer jag få böta?
Mod får gärna flytta tråden om den ligger fel, hade bara ingen aning vart jag skulle starta den.

Här är artikeln: http://www.nomadtravellers.com/backpacking/77-nomad-travel/212-the-capuc...
#2 2015-03-28, 23:03
sydsidan
Jobbigt, det där med fotoförbud! Möjligen är skälet till förbuden att objekten inte tål ljus så bra, och att blixtljus är irriterande även för andra besökare. Och så förstår inte vaktmästaren skillnaden ... Själv stänger jag nästan alltid av blixten, så det brukar gå bra att smygfota. Man kan också behöva stänga av fokushjälpljuset. Om man tar ordentligt stöd för kameran så kan bilderna ändå bli riktigt bra.
#3 2015-03-29, 13:35
Ultimatrix
Kameraglasögon kanske kan vara något?
#4 2015-03-29, 14:06
NilsOM
Jag trotsar alltid fotoförbud och det har aldrig varit något problem. Men man får ju vara lite smidig, se till att ha blixten avstängd, den kan ju skada vissa objekt, och ha inte en kamera som klickar ljudligt. Om någon säger till en brukar det räcka med att spela "dum turist" som inte förstod att man inte fick ta bilder.

Enda stället jag inte lyckats ta bilder är inne i Kim Il Sung-mausoleet i Demokratiska Folkrepubliken Korea (Nordkorea), man får nämligen lämna ifrån sig kamera och alla andra lösa föremål man bär med sig innan man går in. Samma säkerhetsnivå som på en flygplats.