Hitta diskussioner med liknande innehåll

Att besöka och vandra vid fjordar i Norge.

#1 2015-03-31, 15:39
Ynwan
Hej!

Jag och en vän har länge velat fjord-vandra i Norge. Dock har vi svårt att hitta bra info om detta.

Vi funderar på att åka till området runt Stavanger, Lysefjorden är en av de fjordar som lockar. Det verkar dock var väldigt dyrt att ta sig till Stavanger (ca 2000kr per person från Göteborg med flyg).

Är det någon som har erfarenhet av vandring inom området som skulle kunna tänka sig att dela med sig av info om bästa sättet att resa dit, hur många dagar man behöver lägga på Lysefjorden ev. andra fjordar för att känna sig mätt osv?

Även öppen för förslag på andra spektakulära fjordvandringsområden i Norge.
#2 2015-03-31, 15:55
FashionMonster
Det går att komma undan billigt med tåg, inte så extremt jättelångt från Göteborg heller.
Åker du på dagtid är själva resan också en upptäcktsfärd då resan Oslo -> Stavanger med tåg är vacker, helst om man är helt noob på Norge.

I jämförelse med fjordarna är det inte mycket att hänga i granen, har själv inte utforskat många enskilda fjordar som så men åkte bil från Stavanger till det populära resmålet Preikestolen, supermäktig fjord-utsikt där.

Ja fyf*an det var ju lysefjorden där också, finns nämligen en sådan kring Bergen också.
Där uppe skulle jag varmt rekommendera trevliga Samnangerfjorden och vidare upp mot Hardangerviddan med fjordarna däromkring.
(ännu brantare & högre känsla, även om preikstolen är direkt tvärbrant så känns typ alla berg galet branta & många runt Bergen)
#3 2015-03-31, 19:50
Pedan21
Ska köra trollstigen i sommar och är också nyfiken runt det här. Funderar ju på att passa på och vandra runt lite när man ändå är på genomresa