Hitta diskussioner med liknande innehåll

Maldiverna över jul & nyår - Hur fungerar det?

#1 2015-04-23, 19:25
lizestoo
Hej!

Har tänkt att flyga ned till ön Malé över jul och nyår. Vad jag läst på nätet skall den ön inte vara så populär. Har lite funderingar som någon kunnig inom området kanske kunde hjälpa mig med.

Hur fungerar det med dagsturer från Malé till finare öar? Är det möjligt? Vad kostar de färjorna?
Förstår att man självklart inte får gå i land på resortöar.

Vad kostar det att flyga till finare öar? dagstur eller flerdagars

Hur är det att leva på Malé ? (Köpa vatten, luncher, middagar osv)

Tacksam för svar!
#2 2015-04-23, 19:36
Fistkramp
Male är inte speciellt mycket att se, bara en massa höghus på en extremt liten ö. Prova istället öarna i södra atollen (ca 40min) med speedboat från flygplatsen. Ja ska du ta dig någonstans i Maldiverna så är det båt som gäller. Finns lokaltaxibåt mellan öarna om du vill hoppa runt, kostar inte speciellt mycket men dessvärre tar det tid och är fulla med maldivianer. Dyrt är det där också, det är US dollar som räknas och för en månad sen pröjsade jag nästan 370:- SEK för en barnbox och whooper meal på burgerking där... Alkohol är svårt att få tag på eftersom alla är muslimer, men går att köpa på resorterna. Hur länge hade du tänkt vara där? Ja pma mig om du vill veta mer

http://www.mtcc.com.mv/transporthome.aspx
#3 2015-05-27, 16:06
lizestoo
Ok! Är det verkligen så idag?

Har kikat överallt på nätet och en del säger att det är billigt att leva det (jämfört med sverige) medans andra säger att det knappt går att äta på burger king.