Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hur ska jag hämta min moster från Köpenhamm? Hjälp

#1 2015-07-09, 16:36
moveonlife
Hej. Jag är en ung vuxen och för första gången måste jag hämta min moster från Köpenhamn som kommer på besök från Tyskland. Jag bor i Malmö och egentligen kommer jag inte ha problem med att köpa biljetterna men det som är det ''svåra'' och det som förvirrar mig är hur jag ska hitta tåget. Jag vet att det finns skyltar och spår som visar var man ska vänta men jag tycker fortfarande att det är lite svårt att hitta rätt ställe att ta tåget. Och jag vet inte heller vilken sida som är det rätta. Jag har social phobia så det är darför jag vänder mig till er och frågar er. Samma problem har jag när jag ska komma tbx från köpenhamn naturligtvis. Tacksam om ni hjälper/förklarar mig detaljerad!
#2 2015-07-09, 16:38
Bluebeast72
Stor jävla studentskylt med din mosters namn löser biffen. Kör på den o ni missar inte varann, gadera upp med o ha minst en tåganställd jämte dig under anlöpstiden, denna skall kunna springa dina småärenden.
#3 2015-07-09, 16:45
johannes
Ursprungligen postat av moveonlife
Jag vet att det finns skyltar och spår som visar var man ska vänta men jag tycker fortfarande att det är lite svårt att hitta rätt ställe att ta tåget.

kan du förklara detta lite bättre?

det brukar finnas tv-skärmar som talar om från vilken perrong tåget går. sen letar man upp perrongen och ställer sig på den och väntar. vad är det som brukar gå snett i den här processen för dig?

från kastrup till malmö är det enkelt: alla tåg mot malmö går från spår 1.
#4 2015-07-09, 17:39
skogssmultronet
Hej! Några tips. 1: Försök hitta skånetrafikens försäljningställe på malmö central. 2: köp tur och returbiljett till köpenhamn för två personer. Det är enklast, för då behöver du inte passa nåt särskilt tåg varken dit eller hem. Dock betalar du för en biljett i onödan. 3: Kolla på skärmar med avgångstider efter tåg mot köpenhamn/københavn ELLER Triangeln DK.cph DK.kh. Idag verkar de flesta tågen till köpenhamn gå från spår 1b. Troligen måste du åka ner för en rulltrappa. 4: Du ska åka med ett grått öresundståg. De lila tågen kan inte ens åka över bron. När du har kommit ner till rätt spår: Kolla efter skyltar som visar vart tåget ska stanna. 5: Kolla vad det står på tåget innan du kliver på. Och som sagt ska det inte vara lila. När du åker hem från köpenhamn så kanske din moster kan hjälpa dig? Hoppas att det går bra!
#5 2015-07-09, 20:47
Att hitta resmål ska inte tolkas som att hitta till resmålet. Resmålet är tydligen Köpenhamn.


Resor - hjälp att hitta resmål --> Norden och Baltikum
/Moderator
#6 2015-07-09, 20:49
Hur kommer mostern till Köpenhamn, tåg eller flyg?
#7 2015-07-09, 21:32
moveonlife
Ursprungligen postat av Neksnor
Hur kommer mostern till Köpenhamn, tåg eller flyg?

Flyg
#8 2015-07-09, 21:35
st0ckis
Ursprungligen postat av moveonlife
Flyg


Be kärringen ta tåget till Malmö då! Det går väl tåg från flygplatsen i Danmark hela vägen till Karlskrona i Sverige om jag inte missminner mig.
Det verkar fan så mycket lättare än att ett mähä som du ska försöka ge sig på något
#9 2015-07-09, 22:04
moveonlife
Vart/Vid vilken terminal ska jag vänta på henne när jag e på flygplatsen?
#10 2015-07-09, 23:25
Ursprungligen postat av moveonlife
Vart/Vid vilken terminal ska jag vänta på henne när jag e på flygplatsen?

Fråga personalen?
#11 2015-07-10, 00:45
Sannolikt terminal 3 vid utrikes flyg, du kan kolla med henne, det bör stå på hennes biljett.

Angående att hitta rätt tåg etc, fråga någon, vem som helst. Har du en biljett, så visa biljetten för någon och fråga vart du skall gå. Det är inte svårare än så.

Se till att ni har varandras mobilnummer om ni inte hittar varandra så att ni kan ringa eller skicka SMS.

Att be henne åka till Malmö låter annars som en bra plan om hon inte har alltför mycket bagage. Det är mycket enkelt att ta sig från flygplatsen till Malmö.