Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tips till en förstagångs backpacker i Sydost-Asien!

#1 2015-07-18, 11:07
BrotherBromance
Okej kära medlemmar på forumet, som så många andra handfallna människor på detta forumet tidigare så behöver jag lite tips/hjälp med min planering av resa. Jag kommer försöka vara så strukturerad som möjligt och tydlig med mina frågor, försök vara detsamma i svaret!

--- Om oss och våra planer ---

Vi är två stycken, pojkvän och flickvän, på 20 år. Vår budget kommer ligga på ca 30-35.000 kr/person.
Vi vill vara borta i minst 2 månader, och målet med resan är att slappa på underbara stränder, och se fin natur. Fest, vandring o.s.v. är inget vi är speciellt intresserade av.

Vår enda plan just nu är: Flyga från CPH-BKK. Tillbringa några dagar i Bangkok och sedan med tåg ta oss ner till Chumphon och båt ut till Ko Tao. Där tänkte vi spendera några nätter och försöka hitta någon mysig strand att bara slappa på. Därifrån tänkte vi ta samma tåg som tidigare söderut till Phuket området och försöka hitta något område där det inte är så mycket turister, men fina stränder.

Vidare därifrån ner till Langkawi i Malaysia där vi stannar i några nätter. Sen tänkte vi, återigen, hoppa på samma tåg och ta det till Singapore, mest för att ha varit i landet haha.
Men här tar våra planer slut.

Så, till mina frågor:

- Klarar vi oss på nämnd budget, i 8-10 veckor? Kan vi kanske t.o.m. bo på snäppet finare ställe?

- Är våra nämnda destinationer bra för våra önskemål (fina stränder och slappa och se fin natur) eller är vi helt off?

- Har ni några andra tips på destinationer som ligger i samma rutt ungefär, alltså istället för Ko Tao, Langkiwi t.ex.

- Vart hade ni åkt efter Singapore? Vi har tittat lite på Västra Indonesien men har inga specifika öar/städer. Har du något tips på några "paradis" ställen där jag och flickvännen kan slappa på?

- Jag är fruktansvärt sugen på Filippinerna, men tror ni vi hinner/har råd med det efter 6-7 veckor? Hur tar man sig lättast dit och vad kostar det isåfall?

- Hur är det med visum i Thailand/Malaysia/Indonesien (och kanske Filippinerna). Hur länge får man stanna varje land?

- Hur lätt är det att hitta hotell på destinationerna, utan att boka i förväg för mycket?

Det är frågorna jag fick upp i huvudet just nu, kommer säkert komma på fler! Men svara gärna på så många ni kan, och har ni andra tips så bara skriv det också! Dela gärna med dig av egna erfarenheter!

Tack på förhand!
#2 2015-07-18, 11:12
Geezson
Eran budget kommer att räcka.
Börja försiktigt och avsluta crazy.

Ha en trevlig resa!
#3 2015-07-18, 17:48
Visa är inget bekymmer i de länder du räknat upp.

Tänk bara på att Singapore är storstad, enbart storstad, sola och bada gör man bättre i grannländerna.
#4 2015-07-18, 19:28
Motobike
Ang västra indonesien så finns ju staden Medan på norra Sumatra en kort flygtur från Singapore. Därifrån kan ni ta er antingen norrut till provinsen Aceh & ön Pulau Weh som är känd för att ha bland världens absolut bästa dykning och snorkling (men inte några fina stränder) eller söderut mot Donau Toba, världens största vulkaniska sjö - 17.000 hektar stor tror jag den är, inom kratrarna på en utslocknad megavulkan och självklart helt fantastiskt att besöka. Billigt med. Ute på en ö (även den ganska stor) i sjön kunde få ett schysst dubbelrum med wifi och varmdusch för runt 35 kronor natten. Kom ihåg att pruta lite bara. Är väl ett lågsässong fortfarande, så det räcker förmodligen med att säga "Nja, vi kollar efter någonting billigare" så sänker han av sig själv, så upprepar ni och så sänker han lite till.
Medan är dock ett rövhål och jag rekommenderar er att ha tydligt klart för er var ni ska och hur ni ska ta er dit så ni inte står där på flygplatsen helt förvirrade omringade av hetsiga svarttaxichaufförer i den tropiska hettan och undrar vad ni ska ta er för. Sumatra är mycket fattigt och underutvecklat och risken är stor att ni får ett väldigt dåligt första intryck. Om ni däremot har klart för er att ni ska ta er till den eller den busshållplatsen och sätta er på den eller den bussen så kommer det snart bli betydligt trevligare.

Ett annat alternativ vore Sarawak och Sabah på malaysiska delen av Borneo. Har bara varit på Sarawak själv, men där var trevligt. Där hittar ni jungler, berg, stränder, grottor, god mat och jämfört med Medan väldigt trevliga och rena småstäder. Folk talar engelska och det finns gott om info om sevärdheter, transportalternativ, boende osv. Vägar, bussar osv är det inga fel på heller, i motsats till Sumatra. Och sen kan ni, om ni vill och har tid, antingen ta färjan ifrån östra Sabah till Palawan i Filippinerna, eller helt enkelt flyga ifrån Kota Kinabalu.

Du får visa on arrival gratis i alla länder men kan behöva utresebiljetter ur Indonesien, Filippinerna och även Thailand (tror jag). Skulle inte åka till indonesien eller filippinerna utan utresebiljett.

Undrar vad ni ska på Phuket och Langkawi att göra om ni vill hitta ställen där det inte är mycket turister. Känns som att åka till Värmland för att hitta en ort där det inte talas värmländska. Bättre att åka någon helt annanstans isåfall.
#5 2015-07-19, 12:34
BrotherBromance
Tack för svaren!

Fortsätt gärna komma med likande tips/förslag!
#6 2015-07-23, 12:01
BrotherBromance
Bump
#7 2015-07-23, 13:51
35 tusen kr är det förutom flygresan? hm blir 500 kr /dag ca 2000 baht ock jag förmodar att ni delar rum då kan ni bo fint med ac mm men inget jättelyxboende varje dag
åk inte med backpacker bussar åk tåg eller stora ordinarie bussar
och du ta inte med er för mycket kläder mm