Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa till Marocko

#1 2015-07-27, 10:52
Funderar på en resa i höst och Marocko känns intressant.
Ska åka med vuxen dotter så inget party på denna resa - bara se och uppleva!

Är det badsäsong i oktober i Marocko? - isf var bor man då?

Hade tänkt ett par dar i Marrakech och sedan en eller två nätter i öknen.
Någon som har tips?

Kan man ta sig till Marrakech från Spanien/portugal enkelt och säkert?

Kan man hyra bil och åka runt till alla sevärdheterna själv (marrakech, atlasbergen, bada i atlanten...) eller är det en dålig ide?

alla tips mottages tacksamt - har ungefär 7 dagar att spendera och budget är inte något problem, det är resan som är viktigast
#2 2015-07-27, 11:07
PatricHbg
Kallt i havsvattnet året runt i Marocko, men Agadir och Essaouira är kända badorter. Finns trevliga ställen i Marrakech med pool, både hotell och Riad. Du kan åka båt till Tangier från Spanien, och därifrån ta dig med tåg flera gånger dagligen till Marrakech. Till Agadir går det endast buss eller stor taxi som delas med andra.

Billigast är väl annars att flyga direkt med Norwegian. Du kan ju flyga ut till Marrakech och hem från Agadir.

Sen hade jag personligen undvikit Marocko för tillfället pga det osäkra läget i muslimska länder och närheten till Tunisien.
#3 2015-07-27, 12:10
tack,
trodde inte det politiska läget var något att bekymra sig för men då jag åker med dotter så blir man extra känslig..
kanske bättre med Grekland, Rhodos och snurra lite på öarna där.. mindre risker men mindre upplevelser..
andra tips kanske?
Dottern har en del krav
#4 2015-08-24, 22:19
Ursprungligen postat av PatricHbg

Sen hade jag personligen undvikit Marocko för tillfället pga det osäkra läget i muslimska länder och närheten till Tunisien.


Inga problem i Marocko vad det gäller säkerhet, det är nästan säkrare där än hemma i Sverige skulle jag säga. Så du kan lugn åka med din dotter till varsomhelst i Marocko.
Jag känner till landet mycket väl, har just kommit från min resa i norra Marocko genom RIF där vi bl a fick sova i bilen då vi inte hittade något hotell där och ingenting har hänt oss.
Militären och polis övervakar hela landet väldigt noga, så att ingen som har inte där att göra kommer in. Sedan händelse i Tunisien har det t o m förstärkts så, som sagt ingen fara.

Du kan ta färja från Spanien, Tarifa till Tangier, det gjorde vi och det gick bra. Tog bussen från Malaga till Algeciras, köpte biljetter och fick free shuttle till Tarifa. I Tangier hyrde vi bil och åkte runt. Men jag tycker mycket bättre om södra Marocko, det är finare och mera intressant.

Om du ska till öknen gå till Erg Chebbi, men räkna med en resa på minst 4 dagar från Marrakech. Man brukar ta ruten Marrakech - Ouarzazate (Ait BenHaddou, kasbah Telouet) - Tinerhir (Todra Gorge)- Erg Chebbi och sedan till Fes. Du kan hyra bil eller ta bus, Supratour är bäst.

Stanna inte i Agadir, det är en tråkig stan, modern helt efter jordbävning, så om du vill se kusten, gå till Essaouira.

Jag ska dit igen i Oktober, just till Erg Chebbi också, till en by Khamlia (därav mitt öknamn) som jag älskar, fint och lugn och så tyst.
#5 2015-11-30, 19:51
herewego92
Marrakech är grymt, särkilt medinan, dock var det ett tag sen jag var där, ni som vart där nyligen är det fortfarande bra?
#6 2015-12-02, 14:39
Gunnilas-bulle
Med risk att låta fördomsfull men jag kan nog inte rekommendera att åka med din dotter till arabländer. Har själv varit i Egypten, Marocko, Väst-Sahara, Mauretanien och skulle aldrig ta med mig min dotter till dessa länder. Nu har visserligen jag rest runt i dessa länder och inte bott på "all inclusive" vilket medför att man blir mer exponerad mot lokalbefolkningen än annars och det kanske är annorlunda om man bor avskilt från "locals".

Min erfarenhet av att köra bil i Marocko är det kan vara ganska bökigt då trafiken i städerna kan vara gyttrig. Deras motorvägar håller en okej standard men trafikeras ibland av traktorer och överlastade lastbilar vilket sinkar tempot. Finns ganska gott om vägpoliser som har fartkamera men dessa kan du muta med allt ifrån typ Bic-pennor till porrtidningar.

Mitt intryck av marknaden i Marrakech är att det mest är skräp som säljs och köpmännen i basarerna ganska påstridiga. Visst, kul att varit där men jag kommer inte återvända.

Agadir är helt klart överreklamerat och bli inte förvånad om kvinnorna badar med kläderna på eller att det kommer stå 20 män och bara glo på din dotter om hon badar. Utelivet är inte heller speciellt mycket att hänga i julgranen.

Båtar går från Gibraltar till Tanger och kostade då med bil ca 1500kr. Tar du med bil från Europa behöver du Carnet de Passages vilket du kan fixa hos Motormännen. Vi orkade inte fixa något Carnet de Passages utan mutade tullarna i Marocko med 30 Euro och sedan var det bara att köra.

Sticker ni längre ned i Marocko och Väst-Sahara så är det ganska mycket surfare och kite fransmän.
#7 2015-12-17, 11:12
På ett engelskt forum läste jag detta och håller fullständigt med "Hassel is in the eye of the beholder!"
#8 2016-03-07, 15:14
Loqita
Essaoira är en fantastisk gammal stad, med både ringmur och sandstrand, mycket trevligare än Marrakech där försäljare är mer påstridiga och det finns större problem. Välj ett hotell i en riad så att du får se det gamla Marocko.
#9 2016-03-11, 20:49