Hitta diskussioner med liknande innehåll

7v, börjar med Bali. Tips mottages!

#1 2015-08-11, 09:29
TheMuffinMan
Hej,

Den 12e December bär det av till Bali. Har läst på lite och det som verkar falla mig i smaken är Seminyak, Sanur samt Gili Trawangan. Det som jag undrar över med Bali är hur det ser ut över jul/nyår. Måste man boka hotell? Är så svårt att veta innan hur länge man vill stanna på alla ställen.
Kanske man ska korta ned Bali resan och ta nyår på nedanstående?

Efter detta så lutar det åt Filippinerna (Boracay) i drygt en vecka, tror det räcker. Vilket är bästa sätt att ta sig hit, flyg till Kalibo?

Efter Boracay är jag lite osäker, om man ska ta Thailand de sista 3-4 veckorna eller om man ska ta en mellanlandning i Vietnam/Kambodja för sedan ta Thailand. Vet att det finns rätt så många olika ställen i Thailand man kan besöka.

Alla möjliga tips mottages gärna, allt från visum, boende, flyg osv. Har aldrig varit i Asien så har Noll koll.

Mvh K
#2 2015-08-11, 11:36
pooker1
Jag antar att du är ung jo kalibo bäst till boracay gilli trawanga är en party ö
#3 2015-08-11, 11:45
Nirp
Läs denna tripprapport (svamparna på Gili Trawanga) om du inte redan gjort det: (FB) Svamparna på Gili Trawanga

Finns fler inlägg om just Gili-öarna i den tråden. Det var denna tråden som fick mig att åka dit, har varit där flertalet gånger nu. =)

December är lågsäsong på Bali och Gili-öarna, så förvänta dig inget överjävligt party, även om det självklart händer grejer även på lågsäsong. Själv har jag uppskattat Gili Trawangan mer på lågsäsong än under högsäsong, inte lika skitigt och mer som ett paradis. Vet inte hur det är numera dock, det var några år sedan sist.

Säsongsmässigt så är Thailand troligtvis att föredra framför Indonesien om du vill fira nyår osv. med en massa västerlänningar.
#4 2015-08-12, 07:31
TheMuffinMan
Tack för svar!

Är 26 år gammal. Visst jag kommer vilja festa men är mer sugen på en lugn paradis strand (Ö där man bor i en shysst bungalow på stranden. Bra käk, relativt lugnt och en parasol drink i näven.

Gällande Bali/Gili under jul och nyår, är ni säkra på att det är lugnare där då? Tänkte ifall det är relativt lugnt där så kanske man inte behöver boka upp alla nätter redan nu utan kan göra et på plats istället?

/Kristoffer