Hitta diskussioner med liknande innehåll

Billigaste alternativet från Guatemala til Bolivia?

#1 2015-08-11, 13:10
Hej alla fina!
Jag planerar en resa i januari där jag först tänkt att studera några veckor spanska i Guatemala, har hittat en väldigt billig skola där, plus att flygbiljetterna dit är mkt billigare, för att sen åka vidare till Bolivia där jag kommer att volontärarbeta. Jag har kollat runt lite men hur jag än gör blir det jäkla dyrt haha så tänkte om någon har några tips!!?? Tack på förhand
#2 2015-08-11, 13:28
PatricHbg
Finns sällan billiga biljetter på den sträckan. Det är lååånga avstånd dessutom och dålig konkurrens. Finns små bucket-shops i Guatemala-City där du kan köpa studentbiljetter till rabatterat pris, om du har student-leg. Men tror inte du kommer under 4500 ändå.
#3 2015-08-11, 13:34
Hmm va nästan det jag va rädd för.. Vilket annat land rekommenderar du i centralamerika för att plugga billig spanska och sen ta sig billigt över till Bolivia?
#4 2015-08-11, 17:54
Ja det brukar vara löjligt dyrt att flyga mellan länder i Latinamerika. (Samtidigt som inrikesflyg kan vara väldigt billiga, typ 300 kr/biljett i flera länder.) Ett par alternativ:

- Använd frequent flyer-miles, om du har några. Sydamerika är ett av de ställen på jorden där man har mest nytta av dem för ekonomibiljetter.

- Flyg till Colombia, och bussa genom Ecuador och Peru... Eventuellt kan du ta ett inrikesflyg i Peru ner till Juliaca, Arequipa eller Tacna nära gränsen till Bolivia. Detta alternativ blir inte nödvändigtvis billigare, men du får sett mer av Sydamerika.

- Kolla på en multi-stopp-biljett Sverige - Guatemala - Bolivia - Sverige.

Bolivia är ett utmärkt ställe att plugga spanska. Ett alternativ är Peru, därifrån kan du ta dig billigt överland till Bolivia, via Titicaca-sjön. Jag skulle dock föredragit Colombia, Nicaragua eller Guatemala.