Hitta diskussioner med liknande innehåll

Åka Emirates-buss gratis?

#1 2015-09-20, 07:35
Kommer behöva ta mig från Al Ain till Dubai flygplats.

Busstrafik mellan Al Ain och Dubai finns typ inte, förutom något litet bolag som kör några slags minibussar, verkar inte vara särskilt pålitligt...

Emirates har dock en busslinje mellan Al Ain och DXB för deras passagerare. Men jag kommer flyga med Turkish och inte Emirates, så jag kommer inte kunna hoppa på bussen med min Turkish-biljett.

Eventuell lösning:

Köpa en avbokningsbar Economy Flex Plus-biljett hos Emirates (typ Dubai-Doha)
Reservera en sittplats på Emirates-bussen med min bokningskod
Hoppa på bussen i Al Ain som tar mig direkt till DXB
Avboka flygresan när jag är framme vid DXB och få pengarna tillbaka
Hoppa på Turkish-flyget

Eftersom biljetten är fullt återbetalningsbar utan straffavgifter så borde väl det här fungera? Kan inte heller se någonstans att man måste avboka en viss tid innan avgång för att få sina pengar tillbaka.

Frågan är bara om man har påbörjat sin resa för att man har åkt med deras buss, och av den anledningen inte kommer kunna avboka resan.
#2 2015-09-20, 08:21
PatricHbg
Det finns minibuss i varje riktning från 6.30 till 22.30 varje dag. Tar två timmar. Vid köp av flygbiljett förlorar du i växlingsavgift vid köp / retur samt att Emirates sist tog ut 50 dollar för mig i administration då jag lämnade tillbaka en oanvänd full flex.
#3 2015-09-20, 08:26
Ursprungligen postat av PatricHbg
Det finns minibuss i varje riktning från 6.30 till 22.30 varje dag. Tar två timmar. Vid köp av flygbiljett förlorar du i växlingsavgift vid köp / retur samt att Emirates sist tog ut 50 dollar för mig i administration då jag lämnade tillbaka en oanvänd full flex.


Ok!

Var finns det mer info om de här minibussarna?
#4 2015-09-20, 10:37
Axell
http://www.rome2rio.com/s/Dubai-Airport-DXB/Al-Ain

Enligt denna sida ska det kosta mellan 700-850 kr att åka taxi denna sträcka, visst är det säkert betydligt dyrare än att åka buss men det kanske kan vara värt det och då du slipper oroa dig?
#5 2015-09-20, 15:46
Jag har fått tag i taxi från Ras Al Khaimah - DBX flera gånger för drygt 250AED. Beroende på var i Al Ain du är borde du få tag i en taxi för typ 400AED tycker man? Om du nu inte vill ta minibussen.
#6 2015-09-23, 06:45
Gör det enkelt för dig. Ta taxi, eller kör på minibussen! Definitivt är bussen pålitlig. (Och skulle något mot förmodan strula så kan du alltid ta taxi.)

Om du känner dig bekväm med att köra i UAE kan du se om du kan hyra bil enkel väg från Al Ain och lämna på flygplatsen. Bilhyra är väldigt billigt i UAE.

Om du ändå tänker köpa en avbokningsbar resa, se till att köpa en business-biljett så kan du utnyttja loungen också innan du bokar av