Hitta diskussioner med liknande innehåll

Backpacka Sydostasien färdmedel mellan länder?

#1 2015-10-22, 12:04
Hej hej och hallå! Vi är tre stycken som tänkte ta oss utanför Sveriges gränser några månader.
Vi har planerat att åka i Januari och vara borta tills pengarna är slut.
Som vi har tänkt själva så ska vi boka en öppen ToR biljett till Bangkok å hänga där ett tag och sen dra oss vidare neröver. Då kommer vi till en av mina frågor, vilka är det billigaste transportmedlen mellan dessa ställen? (Jag vet att airAsia hade jävla billiga billjetas men kommer man undan ännu billigare med tex tåg å buss så vill vi det)

Bangkok-Kuala Lumpur
Kuala Lumpur-Yogakarta(stavning?)
Yogakarta-Bali
Bali-Filippinerna
Filippinerna-Vietnam
Vietnam-Kina (Vi vill helst till Kunming)
Kina-Laos
Laos-Bangkok

Det här är absolut inte en resrutt som är huggen i sten utan mer ett förslag på hur vi kan åka. (Det är ju skit svårt å välja ut länder när man vill överallt)

Jaha jag hade väl 1000 frågor till men nu skrev jag så jävla mycket om det här så jag glömde allt annat så jag återkommer med dom.
#2 2015-10-23, 18:56
Mr.Rockafella
Hej!

Har inte själv varit där, men ska besöka kambodja, kuala lumpur samt borneo b.la. med min flickvän i januari. Vi har iallafall tänkt flyga mellan våra olika destinationer.

Det beror ju lite på vad ni vill. Flyg är snabbast och bekvämast, givetvis. Men åker man buss/tåg så ser man så otroligt mycket mer av landet/länderna.
Så frågan är ju vad som är viktigast för er?
#3 2015-10-25, 08:44
Det är väl lite av en blandning av vad som är viktigast. Men att se mycket är ju kul, vi vill ju även komma undan så billigt som möjligt. Men om det tex kostar 4-500:- att flyga mellan två ställen och tåg/buss kostar typ lika mycket så hade vi antagligen valt att flyga. Lika om man vet att landvägen är skit jobbig och tar 4 dagar i en trång buss utan AC till exempel.
#4 2015-10-25, 09:07
finns fördelar med tåg/buss ,man hamnar ofta mitt i stan , tar man natt tåg/buss sparar man kanske in en hotellnatt , nackdel med flyg är att man måste ta sig ut till flygplatsen och ska man ha billiga biljetter måste man boka långt innan
har man gott om pengar och ont om tid ta flyget
reser man på budget och har gott om tid ta tåg/buss
#5 2015-10-25, 09:41
klisso
När jag va där med min flickvän i 3 månader för 2 år sedan körde vi mestadels flyg, mellan t ex krabi - bali kostar det runt 400kr om du bokar nån dag innan och man sparar så sjukt mycket tid på det så för oss va det värt det.

Vi flög även mellan koh samui och langkawi, samma pris där och du sparar ju mycket tid istället för att ta buss och sedan båt osv.

När vi åkte runt inom kambodja, phnom pehn - shianokville - siam reap åkte vi minibuss. Det va ju galet billigt, varje resa tog runt 6 timmar MEN det är en jävla dödsresa! Jag är inte alls åkrädd i vanliga fall men där var jag fan helt inställd på att livet var över. Så om någon i sällskapet är åkrädd välj inte minibuss i kambodja

Så har ni inte allt för tajt budjet ta flyg på dom lite längre sträckorna är mitt tips
#6 2015-10-25, 12:05
Ursprungligen postat av jjossefin
Det är väl lite av en blandning av vad som är viktigast. Men att se mycket är ju kul, vi vill ju även komma undan så billigt som möjligt. Men om det tex kostar 4-500:- att flyga mellan två ställen och tåg/buss kostar typ lika mycket så hade vi antagligen valt att flyga. Lika om man vet att landvägen är skit jobbig och tar 4 dagar i en trång buss utan AC till exempel.

Kan vara värt att fundera på vad ni kommer minnas om 15 år, den där trånga bussresan eller en händelselös flygning på en timme.
Man ser och upplever mer från buss och tåg än från flyg.
#7 2015-10-25, 13:35
DrGreenthumb
Air Asia är din bäste vän.
Flyg till Kambodja och Laos är dyrare än resterande länder, buss kan göra resan men det kan bli jobbigt, speciellt i Laos, (Helvetes resan från Vientiane till Hanoi t ex).
I Thailand och södergående länder som Malaysia, Singapore och Indonesien är tåg att föredra.