Hitta diskussioner med liknande innehåll

Finland, världens tråkigaste land?

#1 2015-11-03, 23:52
Johnnythecowboy
Har varit i Finland 2 gånger i olika sammanhang, i Helsingfors och nån småstad och måste säga att det är det absolut tråkigaste landet jag besökt. Det känns inte riktigt som att man har lämnat Sverige, fast hela landet är som den värsta typen av håla. På sina håll finns det områden/byggnader som ser ut som 50-talets Sverige, och även lite ryssaktigt med såna där torra fula träd planterade på trädgården. Helsingfors är inte en speciellt rolig stad heller.

Är det världens tråkigaste land?
#2 2015-11-03, 23:54
Burkbubba
Om det inte riktigt känns som att man lämnat Sverige så måste ju just Sverige också kvalificeras som världens tråkigaste land?
#3 2015-11-04, 00:52
DJ-Emerald
Åk till Grönland eller Island, och kom sen tillbaka och prata om hur fantastiskt roligt Finland är i jämförelse i stället!
#4 2015-11-04, 01:00
ReiseReise
TS du kanske ska resa till lite andra stallen innan du anvander ordet "Varldens"

Bara att kolla pa Europa sa skulle jag kunna namna flera lander som ar betydligt trakigare... Moldavien... Vitryssland... ska vi ga in pa hela varlden?

Finland ar helt okej, finns battre, finns samre.
#5 2015-11-04, 01:11
SATANAA
Ursprungligen postat av Johnnythecowboy
Har varit i Finland 2 gånger i olika sammanhang, i Helsingfors och nån småstad och måste säga att det är det absolut tråkigaste landet jag besökt. Det känns inte riktigt som att man har lämnat Sverige, fast hela landet är som den värsta typen av håla. På sina håll finns det områden/byggnader som ser ut som 50-talets Sverige, och även lite ryssaktigt med såna där torra fula träd planterade på trädgården. Helsingfors är inte en speciellt rolig stad heller.Är det världens tråkigaste land?


Jag flyttade från världens ansträngdaste land till finland och jag älskar det.... Ekonomin e knackig men gemenskapen fantastisk
#6 2015-11-04, 02:25
RonnyRask
Intressant hur ett lands klimat både socialt och rent fysiskt avspeglas i dess alkoholkultur dessutom. I Finland är det kallt, dystert och jävligt, och därför så slutar man fan inte dricka tills man ligger i ett dike.
#7 2015-11-04, 08:06
Europe
Jag vet inte om den här begriplig för någon icke-finsk, men åtminstone både greppar och delar jag den här erfarenheten. Jag är förvisso född i Sverige, men mina föräldrar invandrade från Finland, mitt modersmål är finska, jag har alltid tagit mer del av finsk kultur än svensk, då den helt enkelt tilltalar mig mer, jag stod mina finska morföräldrar nära och spenderade under hela min uppväxt ungefär 1/4 av året i Finland och reste dit 2-3 gånger varje år som vuxen (vilket har tyvärr nästan upphört efter att mina morföräldrar gick bort), så jag har ändå en rätt stark känsla för Finland:

http://countryballs.net/_nw/4/90439589.png:'(

Edit: Men det är så klart mer, men det är något svårare att sätta ord på och möjligtvis går det att vifta bort som inbillning, men... Ja, det är något med själva den finska naturen, den finska jorden, som drar en till sig. Jag känner dagligen en stark längtan dit, trots att jag som sagt är född och har levt i Sverige hela mitt liv. Det finns något av ett mystiskt, vackert sagoland över Finland som nästan går att ta på. Förvisso ett kallt, grymt och hårt sagoland, men likväl vackert... Jag har upplevt dess närvaro ibland när jag har befunnit mig ute i den finska naturen, när jag har tagit del av något inom finsk kultur, finskt hantverk o.s.v. Ja, jag kan inte förklara det bättre, men det är tillräckligt för att jag aldrig skulle släppa Finland och viljan att en gång äntligen få flytta dit och bli begravd i den finska jorden. Säkert känner inga andra av det och säkert inte ens många finnar, men likväl...
#8 2015-11-06, 01:05
Rob-
Intressant. Du är alltså ute efter ett "roligt" land. Har aldrig hört talas om ett. Hör av dig när du hittat ett.
Skulle vilja påstå att t.ex. Stockhom är mer än håla än Helsingfors då jag känner mig mycket tryggare på gatorna i H:fors än i t.ex. Stockholm. Bor nog själv hellre i ett av världens "tråkigaste" och säkraste länder, Finland - med tråkig kultur och människor - än något annat...

Bara min åsikt, ingen menad näbbighet
#9 2015-11-07, 21:41
Politice-Rectam
Ja, jag skulle säga också att det är lite tråkigt då det är som Sverige men utan blattar. Blattar skapar en viss typ av livlighet som saknas i Finland.
#10 2015-11-15, 04:12
Koiho
Alltså, när du börjar klaga på hur byggnaderna och trädgårdarna ser ut så är det väl snarare arkitekturen du avskyr? Det påverkar väl knappast hur rolig en stad är?

Jag har för övrigt spenderat en helg i Helsingfors, och sedan spenderat tid på olika platser i landet för att utöva friluftsliv/utomhusaktiviteter, och jag har haft riktigt skoj. Om Finland är roligt eller tråkigt, det beror väl på vad man gillar och är ute efter. Men världens tråkigaste land? Knappast.
#11 2015-12-06, 12:40
handeln
Ursprungligen postat av Johnnythecowboy
Har varit i Finland 2 gånger i olika sammanhang, i Helsingfors och nån småstad och måste säga att det är det absolut tråkigaste landet jag besökt. Det känns inte riktigt som att man har lämnat Sverige, fas er.

Är det världens tråkigaste land?


Ja det är det. Och andra plats går till Sverige.