Hitta diskussioner med liknande innehåll

Jorden runt biljett och budget följande destinationer

#1 2015-12-01, 06:32
1234ost
Hej

Jag och en god vän är i planeringsstadiet för en jorden runt nästa vinter och har lite funderingar kring jorden runt biljett och budget.. Planen är att vara borta från mitten av oktober till början utav februari..

Tanken är att utgå från Sthlm sedan resa till Orlando, FL.. För att sedan med bil ta oss genom södern upp mot Dallas för att därifrån flyga till Peru och backpacka lite där samt besöka Amazonas.. Därifrån vidare mot Auckland, NZ.. Ta oss genom NZ ner till sydkusten för att därifrån med båt åka över till Tasmanien och Aussie.. Från Australiens sydkust upp mot nordkusten där vi tänkte ev. jobba lite också.. Sedan med båt ta oss genom papa nya guniea (stavning)?.. Sedan ta oss på enklaste sätt mot Vietnam, Laos och Kambodja.. Därifrån flyga mot Mauritius där vi då tillbringar sista tiden innan vi tar oss hem igen.. Vad tror ni om budget för denna resa inkl. Biljetter mellan dem olika destinationerna? På dom dyra platserna tänkte vi inte vara så länge.. Kanske 10d i USA, 14d nya Zeeland och 2-4v i Aussie beroende på ifall vi jobbar eller ej.
#2 2015-12-01, 08:15
sq
Orkar inte räkna på allt, men det kommer dra till rejät att flyga Manaus-Aukland och framförallt Kambodja-Mauritius. Bättre om ni väljer bort Mauritius och tar typ Dubai istället så går det att flyga billigt dit.
#3 2015-12-01, 08:49
PatricHbg
I princip ingen jorden-runt-biljett täcker det ni är intresserade av. Kommer bli tokdyrt. Tipset är att hålla sig till raka sträckor och komplettera med lokala biljetter. Tex välj Bangkok och köp billig biljett på plats till Kambodja. Mauritius och Peru kommer kosta er minst 10000 extra i förhållande till en traditionell rutt.
#4 2015-12-01, 14:21
Ett kul verktyg är reseplaneraren från OneWorld: https://rtw.oneworld.com/rtw/

Där kan man lägga in sin rutt och även ange vilka sträckor som man vill resa på annat sätt än flyg. Därefter får man ett pris på biljetten. Det borde inte vara omöjligt att klämma in Mauritius och ändå komma undan rätt billigt.
#5 2015-12-02, 00:01
10 dagar i USA inklusive köra Orlando - Dallas? Hinner ni se/göra något?
Australien, från Melbourne upp till Cairns är det runt 3000 km om man håller sig intill kusten.
#6 2015-12-02, 13:56
Quietdrive
För att inte skämma ut er när ni väl är på resan så ska jag bara slänga in ett tips att inte säga att du ska åka till "Aussie". Aussie kallas en person som bor i Australien. Du säger väl inte att du ska åka till Norsk, Dansk, Svensk eller Amerikansk?
#7 2015-12-07, 21:00
divideer
Ursprungligen postat av Lobengula
Ett kul verktyg är reseplaneraren från OneWorld: https://rtw.oneworld.com/rtw/

Där kan man lägga in sin rutt och även ange vilka sträckor som man vill resa på annat sätt än flyg. Därefter får man ett pris på biljetten. Det borde inte vara omöjligt att klämma in Mauritius och ändå komma undan rätt billigt.


Star Alliance och SkyTeam har liknande reseplanerare om man skulle föredra dem/redan är frequent flyer. http://www.staralliance.com/en/round-the-world och http://www.skyteam.com/en/Flights-and-Destinations/Round-the-World-Planner/
Men RTW biljetterna är kanske inte det optimala valet om ni vill vara lite mer spontana och ha mer flexibilitet.