Hitta diskussioner med liknande innehåll

Snorkla med valar/späckhuggare - Norge

#1 2015-12-31, 13:33
Flyer6
Någon som gjort detta? "Tips" om vilken illa idé vissa tycker det är undanbedes.

Sett att det är säsong för späckhuggarna i Nordnorge nu, sjukt sugen på att fara dit. Någon som testat detta och kan tipsa om operatörer eller så? Som jag förstått det har det tidigare varit Vesterålen som gällt, men numera är det Andfjord som gäller.

Verkar finnas en del operatörer, men vissa får man inte ha simfötter hos, vissa kör på våtdräkt medan andra kör torrdräkt osv.

Helst av allt hade man ju velat fridyka lite (om man nu vågar simma ifrån båten dvs haha) och inte bara ligga som en döing och gloo ner i vattnet. Har dykcert och har fått infon om att se men inte röra så är inte intresserad av att krama nån späckhuggare, bara ev. fridyka lite, kunna filma och fota lite osv.

Priserna verkar vara kring 1,6k-2,2k för ca 3h för de flesta operatörer vad jag sett.

Så tips och berättelser? Allt är välkommet
#2 2015-12-31, 17:13
Flyer6
Ursprungligen postat av PsomIpolis
Fy fan vad läskigt jag skulle fan skita på mig om det kom en såndär mördarval i samma vatten som jag befann mig i.

Google säger.

http://arcticholidays.org/whale-watching-tour

https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2...

Gott Nytt År!Tro mig, har och håller på att googla på engelska, svenska samt norska Är inte den som kräver allt på silverfat. Just valsafari låter rätt halvdant, är just att få hoppa i med jag är ute efter Tänker att det finns säkert en del olika företag (har jag ju uppenbarligen sett efter min googling ) men alla har inte alltid all info ute heller. Som sagt, snorkling är jag ute efter, helst i våtdräkt med fenor á la fridykning. Sen är det ju alltid bra om nån med personlig erfarenhet kan inflika om något företag.

Gott nytt på er så länge!
#3 2016-09-05, 14:57
Tribalmaster
Hej!

Bumpar denna tråden lite i jakt på mer info.

Flyer6: Kom du iväg eller? Om du gjorde det, hur var det och kan du länka till någon bra sida?

Google är förvånansvärt svårt att hitta med för en gångs skull, vissa länkar är döda, vissa leder till sidor där arrangören verkar halvskum och det känns som fel läge att chansa;-)

Har hittat denna, http://www.seasafariandenes.no/#!snorkeling-with-whales/crv5 , som verkar ok, men svårt avgöra bara på en nätsida.
Även denna, har dessutom skickat mail till dem men inte fått svar tyvärr:
http://www.tysfjord-turistsenter.no/en/activities/killerwhalesafari/

Någon mer som har tips att komma med?

tack på förhand!!
#4 2016-09-09, 12:51
Flyer6
Drar ett svar här med så andra får vet med:


Yes, jag kom iväg och hamnade i Andenes som ligger i Vesterålen, alltså längst upp på Lofoten delen av Norge
Jag tog kontakt med "Sea Safari Andenes", kanontrevlig man som driver företaget tillsammans med sin fru. Jag mailade dem och bokade in boende hos dom med, finns dock hotell på orten om man vill ha fler bekvämligheter(typ TV på rummet eller nåt, annars fanns allt, man bodde som i ett vandrarhem men ändå riktigt fint. Iallafall i jämförelse mot vad jag bott på för vandrarhem tidigare. Skön säng, fint rum osv.). Det blev snorkling och safari med många späckhuggare sedda. Riktigt häftigt när en späckhuggare dyker upp precis bredvid båten. Tror alla tappade andan lite de gångerna

Ta kontakt med Sea Safari Andenes, kan verkligen rekommendera dem. Dra iväg ett mail bara, riktigt trevliga som sagt.

Länkar till folk som skrivit om sina turer med dem:

http://93north.se/2016/01/18/andenes-norway-january-2016-summary/

http://www.yourlittleblackbook.me/orca-whale-watching-in-andenes-vestera...

Samt deras egen hemsida:

http://www.seasafariandenes.no/

Är det något mer är det bara att fråga på. Sjukt häftig upplevelse. Nu när jag läser tråden igen så ka jag bara säga att man inte ska underskatta "att bara sitta i båt och åka på safari", det var så sjukt jävla häftigt när späckhuggarna simmade sida med sida med våran båt. Att få hoppa i och snorkla var riktigt nice med, men det var jäääävligt kallt med