Viamichelin eller google maps för att planera en Europaresa?

#13 2016-05-01, 10:21
Ursprungligen postat av najas

Sträcka = 33 mil (ort i Polen till ort i Tjeckien); Google maps = 4 h 19 min, Viamichelin = 5 h 47 min
Sträcka = 23 mil (ort i Slovakien till ort i Ungern); Google maps = 2 h 40 min, Viamichelin = 3 h 58 min.


En Google Maps grej som imponerade på mig: skulle från ett hotell i Berlin till Berlin ZOB och var för bakis för åka bära väskor i tunnelbanan. Så jag beställde en taxi, som dröje, och när det var 20 minuter kvar så skulle jag missa min buss med 2 minuter, och trots taxisnubben körde så gott han kunde så hade Google rätt igen. (anledning: trafikstockning)

Prag - Wroclaw är 33 mil från Prag och lite svår väg att lämna Prag på, men var framme på under 4 timmar, precis som Google Maps trodde.
(de är först längre norrut som de inte gick att köra i skitpolen
Jag har kört från Bratislava (slovakien) till Budapest, och det var väldigt skön väg att köra och tog under 2 timmar, precis som Google Maps sa. Fast det är nog inte riktigt så långt mellan Bratislava - Budapest.

Hursomhelst, googlade på Viamichelin och de var ju den Michelingubben. Jämför man Googles kartor med andras giganter som tex. Apple och Microsoft så känns de ljusår från den utvecklingen Google Maps har. Men jag ska kolla in den

EDIT: Kollade tid mellan Berlin - Amsterdam och det 5:47 enligt Apple och 5:30 enligt Google
#14 2016-05-05, 22:34
Lindgren08
Ursprungligen postat av SkateBlind
Det låter ju onekligen som att google maps utgår enbart från sträckans längd och hastigheten man får köra där. Viamichelin kanske har tagit hänsyn till hur bra det generella vägnätet är. Det är bara rena gissningar från min sida, men med tanke på den rätt så omfattande skillnaden det är mellan tiderna så kan jag tänka mig att det har något med det att göra.


Google maps brukar på ett bra sätt utgå från aktuell trafik etc. Ska man precis åka iväg är således Google bra. Vill man få en generell uppfattning bör man använda en tjänst som inte är lika avancerad och sedan lägga till felmarginal, imo.