Hitta diskussioner med liknande innehåll

Darwin (Kakadu tour m.m)

#1 2016-03-05, 21:00
Cpt.Obvious
Hej!

Kommer över till Australien imorgon, närmare bestämt Darwin efter ett par veckor i Bali, mest pga visumkravet här i Indonesien. Kände dock att jag kunde passa på att stanna två veckor här ändå.

Är lite sugen på att köra en Kakadu camping tour men väldigt kluven till priset (750aud för två nätter). Är det värt priset, vad är det för typ av folk åker på sådana och är den överhuvudtaget rimligt genomförbar utan guide?

Utöver det, har ni några guldkorn i Darwin som jag absolut måste äta på, besöka eller dyl. så dra gärna iväg ett tips. Sånt skadar aldrig!

Tack på förhand
Mvh
#2 2016-03-10, 00:03
nickepicke77
Vi var nere i augusti 2010 så en del kan ha ändrats sedan dess.

Bodde först inne Darwin och tog en heldagstur med buss ut till Kakadu, en sväng med större turistbåt på flod samt en tur till aboriginmålningar på en bergvägg. Visst fick vi se en del, men prisvärt kan väl diskuteras. Finns säkert bättre turer också.

Ett bättre alternativ som vi prövade ett par dagar senare var en båttur i Mary River National Park. Mindre båt, mer engagerad och kunnig guide. Perfekt om man är där för att fotografera natur.

Fogg dam conservation reserve, en fd risodling belägen utmed väg 36, kan också vara av intresse med fågelliv, krokodiler och vattenpyton. Man bör nog hyra en bil för att ta sig dit och på kvällen kan man roa sig med att lysa ut över vattnet med en stark ficklampa. Leta efter röda prickar som rör sig, det är krokodilögon.