Hitta diskussioner med liknande innehåll

"Sun Post" - privat bluffpost i Spanien?

#1 2016-03-13, 11:30
Tsarevitj
Jag var i Fuengirola i februari. I en affär vid hotellet stod en röd postlåda med namnet Sun Post. En svensk turist på mitt hotell hade köpt vykort i affären. När hon frågade efter frimärken så lurade de henne att köpa Sun Posts frimärken. När jag hörde om detta började jag googla på denna företeelse. Det visade sig då att massor av människor från hela Europa hade lagt sina vykort i dessa lådor men inga eller ytterst få hade kommit fram, ofta efter flera veckor. Det verkar som om Sun Post finns i hela Spanien, både på fastlandet och på öarna. Frimärkena kostade ungefär lika mycket som den statliga spanska postens.
Jag tog med mig turisten och gick tillbaka till affären. När jag krävde att hon skulle få lämna igen frimärkena och få tillbaka pengarna, så fick hon det omedelbart. Det verkade som att affärsinnehavaren visste om bluffen och inte vågade bråka.
Min fråga är om fler har råkat ut för samma sak? Det är märkligt att spanska myndigheter låter detta fortgå. Kan de vara mutade? De måste ju känna till detta. Förtjänsten på detta lurendrejeri borde bli ganska god.

För några år sedan fanns det något som hette Swiss Post i Spanien. Inte heller de vykorten kom fram. Är Sun Post efterföljaren?