Hitta diskussioner med liknande innehåll

Flyg till Ryssland - något bolag att undvika/allmäna tips?

#1 2016-03-24, 12:57
Flyer6
Skall till Ryssland i sommar men sitter och funderar på flyg. Har några kontakter som säger att det är bra flyg till/i Ryssland (om man inte reser inrikes från nån liten skithåla. Vilket jag eventuellt ska göra.) samtidigt som jag har lite gamla skrockspridare som reste i Ryssland när de var unga (dvs 40år sedan) och "aldrig i livet skulle flyga i/till Ryssland".

Frågan:

Vilket bolag bör jag titta in mig på? Samt något flygbolag jag absolut bör undvika?
Håller gärna priset lågt, men höjer gärna för att få ordentligt bolag.

Fick tips om att Finnair är nice (har rest med dem förut och inte haft några problem) dock flyger de bara halva sträckan jag ska åka.
Kikar på Aeroflot Russian Airlines och de har bra tidsschema samt endast en landning samt flyger faktiskt till platsen jag ska till

Så, tips? Bra/dåliga flygbolag att kolla upp?

Nog vet jag om att chansen att ett flygplan kraschar inte är så jävla stora, men fan om man inte blir nojig efter senaste tidens haverier (Krasch i Ryssland samt kaoset i Bryssel då ). Fattar ju att det är lite luddigt att fråga efter ett bra bolag (är personligen inte kräsen annat än att jag vill ta mig till/från helskinnad Bagage är bra om det ingår med.) då jag inte kräver så mycket, men jah. Allmänna tips är alltid bra att ta med sig


Trevlig påsk på er för övrigt
#2 2016-03-24, 14:53
glesbygdslover
Har flugit med aeroflot ett par gånger och aldrig haft några större problem. Visst det är inte Qatar eller Emirates standard på flygen men å andra sidan ska du bara till Ryssland och inte till andra sidan jorden.
#3 2016-03-24, 15:51
Whitebeardeso
TILL ryssland är aldrig problem ex lufthansa,sas,(staralliance) finnair OSV .... är bara I rysslands regionalflyg du bör kolla .

/Wb
#4 2016-03-24, 16:21
OCoileain
Jag har själv aldrig flugit Aeroflot, men har hört berättas att deras långflygningar är helt ok, dock att inrikes flyg i Ryssland med dem (och de flesta andra) är en annan historia.
Samtidigt blev väl Aeroflot rankade högre i säkerhet än t.ex. SAS häromåret om jag inte minns fel, så helt värdelöst kan det väl inte vara.

Personligen hade jag nog inte haft några problem att flyga Aeroflot, sålänge bolagen har tillstånd att flyga inom EU kan jag lägga mitt liv i deras händer
#5 2016-03-24, 16:52
Aeroflot är ett helt okej flygbolag att resa med även inrikes i Ryssland. Men förvänta dig inte mer än vad SAS skulle ha levererat i service om du reser i ekonomi. Dem flesta som har en åsikt om Aeroflot bygger den på gamla halvsanningar. Visst har Aeroflot varit vi tar vad vi har och sen flyger skiten. Men samtidigt så var det en gång i tiden världens största flygbolag och det tar sin lilla tid att uppdatera en sådan flotta som idag till stor del består av Boeing och Airbus. Desutom så är Aeroflot medlemmar i SkyTeam där bl.a. Air France och KLM ingår.
#6 2016-03-24, 23:02
Flyer6
Tackar för alla svaren hittills!

Ska kika mer på Aeroflot och se vad de har att erbjuda.

Ni som skrivit att inrikesflygen bör hållas under uppsikt, något speciellt plan/bolag man bör undvika...?

Fick höra en gång att många gånger är det inte planen det är fel på, utan piloterna Ett hockeylag (nej, inte Lokomotiv) som inte kom iväg och när det väl uppdagades varför det tog sån jävla tid så var piloten inte nykter samt på plats, så personalen sprang och letade honom. Naturligtvis vägrade laget flyga med dem.

Man är ju en sån jävla tör Svensk egentligen. Tror att allt är 110% i Sverige och att allt utanför är kaos och opålitligt. Info är ju dock alltid bra att ha.
#7 2016-04-11, 23:03
Flyer6
Bokat och klart, verkar (om allt går som det ska) bli ett b738 man flyger med samt ett a320. Om inte något ändras, fick ingen info om vad för flygplan (brukar man inte få det annars? Har för mig det.) så snokade fram något på nätet som eventuellt stämmer.

Återkommer i Juli ifall jag överlever