Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa till Kroatien med Concerta

#1 2016-03-31, 14:23
Hej alla!

Jag ska resa till Kroatien i sommar med några polare. Har Concerta på recept så jag tyckte det var bäst att ta reda på vilka regler som gäller.

Kontaktade läkaren som hänvisade mig till ambassaden , som i sin tur hänvisade mig till kroatiska tullen som bara har en hemsida på kroatiska!!!

Ska det vara så här krångligt?? Är det någon som vet vad som gäller?

Mvh
Johan
#2 2016-06-08, 19:44
nsbm
Stoppa de i en burk med huvudvärkstabletter eller ta en karta + receptet med dig eller ge dem till mig innan så tar jag dem åt dig.
Sluta mesa för fan, vad tror du kan hända egentligen?
#3 2016-06-14, 10:14
cykelpumpen
https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Att-resa-med-lakemedel/Sc...

Resa från Sverige med läkemedel

Reglerna för att resa med läkemedel kan skilja sig åt mellan olika länder, detta gäller även inom EU. Det finns även särskilda regler för att resa med narkotiska och dopningsklassade läkemedel. Här finner du Schengenintyget och får information om saker att tänka på när du har läkemedel med dig på resa.

För att få veta vilka regler som gäller när du har med dig läkemedel på resa till ett annat land, kontakta det landets ambassad i Sverige för att få information. På Regeringskansliets webbplats kan du ladda ner en diplomatlista som innehåller kontaktuppgifter till ambassader i Sverige.
Resa med narkotiska läkemedel inom Schengen kräver schengenintyg
När du reser inom Schengenområdet med narkotiska läkemedel, till exempel vissa sömnmediciner och värkmediciner, behöver du ett så kallat Schengenintyg. Du behöver ett separat intyg för varje narkotikaklassat läkemedel som du har med dig på resan. Intyget ska utfärdas i bosättningslandet. I Sverige kontaktar du ett apotek för att få hjälp med utfärdandet.
Ett Schengenintyg är giltigt som längst i 30 dagar och får endast avse en läkemedelsmängd om högst 30 dagars förbrukning. Det finns ingen möjlighet att göra undantag från detta för längre resor. Om du ska vara på resande fot längre tid än 30 dagar måste du kontakta hälso- och sjukvården i det land du besöker för att få läkemedel utskrivet där.


Jag hinner inte få tag i Schengenintyg, vad gör jag?

Det åligger den som reser inom Schengenområdet att vid kontroll kunna uppvisa ett Schengenintyg. Hinner du inte ordna något intyg, reser du på eget ansvar. När du reser med läkemedel bör du alltid förvara dem i sin originalförpackning med apoteksetiketten kvar. Ta även med dig receptet (om du har det kvar) och gärna ett intyg från din läkare som styrker att läkemedlet är för medicinskt ändamål och personligt bruk.


Resa utanför Schengenområdet med narkotiska läkemedel

Om du reser utanför Schengenområdet med narkotikaklassade läkemedel och har frågor gällande införselregler kan du vända dig till det aktuella landets ambassad i Sverige för att få råd och hjälp. Tänk även på att Schengenreglerna inte gäller för alla EU-länder.
Resa med dopningsklassade läkemedel inom och utanför Schengenområdet


Om du reser med dopningsklassade läkemedel och har frågor om införselregler kan du vända dig till det aktuella landets ambassad i Sverige för att få information om vad som gäller.