Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bolla resplaner

#1 2016-05-11, 11:04
Hej
Jag är ny här på forumet, registrerade mig då jag behöver någon att bolla mina resplaner med.
Såhär, jag har ca 3 veckors ledigt i augusti då jag vill åka någonstans. Det är inte en jättelång tid men jag tänker att man hinner uppleva ganska mycket ändå på 3 veckor.

Tidigare har jag varit i Östafrika och jag kan säga att jag alltid har en längtan tillbaka dit. Så, en tanke jag har är ett återvända till något land jag redan besökt. Kanske Rwanda ligger högst i topp där (har också varit i Tanzania och Uganda). Alternativt åka till Kenya som jag inte har varit i. Men jag är kluven till Kenya. Flera som varit där tycks vara rätt neggo till det, andra älskar det förstås. Men jag tänker att det kanske är för exploaterat vid det här laget? Å andra sida har jag varit på tex Zanzibar som är ett riktigt turistställe och jag upplevde att jag fick ut mycket av det ändå. Lärde känna flera locals och hade en fin tid. En resa blir ju vad man gör den till...
Har också funderat på Zimbabwe, ett land jag verkligen vill besöka, men de flygresor dit som jag hittat tar väldigt lång tid. Man ska ofta ner och vända i Sydafrika, dvs jag känner att när jag nu har en ganska kort tid för min resa så vill jag inte spendera allt för många timmar på flygningen. Tänker att Zimbabwe kanske får vänta till en annan gång då...
Har av den anledningen (kort om tid) också funderat några vändor på nordafrika, men har egentligen aldrig hört någon säga något positivt om sin resa i länderna därikring, så jag kanske drar mig lite för att åka dit av den anledningen. Egypten går för övrigt fetbort. För mycket charterturism...

Västafrika vill jag väldigt gärna åka till men inte under regnperioderna. Angola och Mozambique är 2 länder jag vill besöka men jag har förstått att prisläget där är väldigt högt. Så det får vänta.

Har även tänkt lite utanför boxen (Afrika ) och det finns ju massor med länder öster ut och några länder väster ut som jag vill besöka, men det tycks ju vara regnperiod/kallt överallt i just augusti. Nepal tex står väldigt högt på min resor-att-göra-lista, men vad jag har förstått är augusti en ytterst dålig tid att åka dit pga monsun. Samma sak med Indien, vill åka dit men kanske hellre i typ januari.

Så, om nån har orkat läsa allt detta och känner för att svara och ge mig något tips är jag oändligt tacksam!! Jag är självklart öppen för andra förslag än de jag nämnt och jag tar gärna emot tankar om Kenya av någon som varit där. Och Nepal, om någon varit där i augusti.

Tack på föris! Med vänlig hälsning etc.
#2 2016-05-13, 14:59
Tack för ditt svar! Namibia ska jag definitivt åka till men inte just nu. Vill åka dit när jag har resesällskap och lite annan budget. Tror man får ut mest av Namibia genom att hyra egen bil och det har jag inte möjlighet till just nu. Men tack för blogginlägget, väldigt fina bilder!
#3 2016-05-15, 10:34
Etiopien? Billiga resor med ethiopian airlines från Stockholm, billigt som fan jämfört med Östafrika, grymt mycket och se (kultur inte så mycket natur) och relativt säkert, ingen charterturism.
Kolla upp Gonder, Lalibela, bahir dar...ethiopian Airlines har riktigt billiga inrikesflyg så du slipper spendera din semester på en skumpig buss. Nu vet jag inte Hur lång semester du har men det här kan du beta av på en vecka, har du mer tid så finns det massa mer att se

Edit: såg nu att du hade tre veckor, du hinner göra massa i i etiopien
#4 2016-05-17, 20:28
A tack för tipset! Ska kolla upp det närmare!

Sudan är en bubblare också, men hittar absolut ingenting om att någon rest där - vilket verkar konstigt. Östra Sudan verkar ju supertrevligt.