Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hur många dagar passar för en safari?

#1 2016-05-30, 13:32
Hej alla glada safariresenärer!

Jag och min fru samt våra två barn (12, 15 år gamla) skall åka på safari i Tanzania. Har lite funderingar innan jag betalar resan. Jag har fått ett erbjudande på en sjudagars safari ifrån Dahlsafaris med bl.a. fyra dagar i Serengeti.
Har någon provat Dahl safaris?
Är det för många dagar att vara på safari?
Är fyra dagar i Serengeti för mycket?

Är jätte sugen på detta, men jag vill att hela familjen skall vara nöjd med upplägget.

/Gunnar
#2 2016-05-30, 14:02
Jag och min familj älskar Tanzania och vi åker dit nästan varje år. Ifall man älskar djur och natur, så skall ni definitivt ta detta långa safariprogram.

Om ni inte vill vara ute på savannen så mycket så kan ni ju boka ett program med hotell som har pool. Det är ju faktiskt inte jätteviktigt att hela familjen hänger med hela tiden.

Såg att ni bokat med Dahls och vi åkte med dem vintern 2014. De har ju ryckte om sig att vara flexibla (vilket även jag kan skriva under på, så jag tror inte att ert program blir för långt.

Man skall ju vara medveten om att det kostar rejält extra för varje dag som man är på safari. Kanske ni borde korta ner er safari med en dag och lägga den på något fint hotell på Zanzibar istället.

Familjen Wetter
#3 2016-05-30, 14:56
Flyer6
Jag har inte åkt på safari med något förbokat bolag, fixade allt på plats i Tanzania för några år sedan.

Jag ville som du dock ha flera dagar i Serengeti men rekommenderades att ta fler dagar i Ngorongoro istället vilket jag i efterhand förstår.

Serengeti är ju världskänt (Lejonkungen någon?) och man förväntar sig att det ska vara "riktigt fett". Det är en upplevelse, det motsäger jag mig inte, men skulle rekommendera Ngorongoro före Serengeti. Serengeti är så oerhört massivt, vidderna är så slående, savannerna tar aldrig slut, men detta gör att det kan vara svårt att finna alla djur med.
Ngorongoro är en massiv krater man åker ner i. Det är en blandning av allt där nere. Grönska, savann, vattenhål osv osv osv. När jag var där var det även dit de hade flyttat noshörningarna för att kunna skydda dem från tjuvskyttar. Vägen upp till kraterns kant är riktigt häftig med, till skillnad från vägen still Serengeti.

Med detta sagt tycker jag inte ni skall skippa Serengeti dock! För när man väl hittar lite träd, ett vattenhål osv så är det riktigt nice! Vi hade tur nog att få se några geparder mitt ute på savannen med vilket var nice Oerhört svårt att se innan man fått hjälp med riktning att titta åt dock

Jag tog en "budgetsafari", dvs vi tältade, så har ingen koll på "Lodges".