Hitta diskussioner med liknande innehåll

Köra hela PanAm highway från Vancouver till Ushuaia.

#1 2016-06-05, 16:54
DrGreenthumb
Hallå
Jag och en polare planerar vårt livsresa.
Vi hade tänkt att köpa en bil/van i Vancouver och köra ner ända fram till Ushuaia i eldslandet.
Är det någon som har gjort nått liknande?
Båda har rest inom Latinamerika så den erfarenhet har vi men vi undrar mest vilka ställen vi ska undvika när vi kör? Finns ju vissa delar i Mexico man bör skippa kanske.
Vi har ca 100k var, räcker det? Vi kommer att leva ganska spartanskt och köra Workaway längs vägen.
Någon har har erfarenhet av att ta bilbåten från Panama till Colombia?
Undrar även om det är lugnt att köra en Kanadensisk bl genom världen? skattelagar? samt om det är billigare att köpa bil i USA istället?
alla tips välkomnas gärna
#2 2016-06-07, 13:41
endagitaget
I Nordamerika är det inga större problem innan ni kommer till Darien Gap. Där tar vägen slut så istället kan ni skeppa den från Panama till Buenaventura i Colombia. Hur säkerheten är längs vägarna söder om USA har jag sämre koll på men jag gissar att kör ni dagtid på de större stråken så klarar ni er, men kolla upp det.

Det krångliga med bilresor på andra kontinenter är att få bilen genom gränserna. Ni lär behöva en "carnet de passage" för några av länderna ni passerar.

Sydamerika är en annan sak. Vägnätet uppe i Anderna är som det är och körning kan vara livsfarligt. Bilen ska klara körning på hög höjd också. Men ni har ju varit i Latinamerika förut så lite känner ni väl till.

Jag är grymt avundsjuk på er och skulle vilja göra en liknande resa själv men saknar tiden. Fast somliga gör långkörningar med bil och mc (en del med cykel också så visst går det. Men planera noga.