Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa ensam till Berlin i Juli

#1 2016-06-10, 11:02
Planck
Som rubriken lyder så funderar jag på att resa ensam till Berlin i Juli. Jag planerar att vara där i cirka en vecka och jag frågar er därför efter tips.

Min budget ligger på runt 10 000-20 000 men är ej något som jag är särskilt begränsad av. Det jag letar efter att bo på är en social miljö som till exempel ett hostel, då jag som sagt kommer att åka ensam och då vill ha det enkelt att lära känna nya människor. Jag är i tidiga stadier av mitt "planerande" så denna post blir inte jättelång.

Alla tips uppskattas.

Tack på förhand!
#2 2016-06-13, 04:19
Det var en saftig budgett på en så billig stad som Berlin.

Social miljö och hostel så är det första stället jag tänker på Generator Hostel i Prenzlauer Berg
Här har du Street View med Generators byggnad till vänster och ingång till Ringbanan på S-Bahn stationen Landsberger Allee: https://goo.gl/maps/CKc5aKZBGvq
Länk: TripAdvisor
Fräscht ställe med stor uteservering och många som festar där, det är en stor byggnad, tror det var en viktig DDR byggnad en gång i tiden, och det jag var där med en tjej men tänkte att det var ett perfekt ställe att komma till ensam.
Fräscht för vara så billigt, med frukost och bra gratis parkeringsmöjligheter. Möjligt minus: Det var något år sedan jag var där nu så minimal risk att det förändrats finns. Samt ingen U-Bahn i närheten däremot S-Bahn och det är väl sak samma egentligen

Annars är baxpax hostel i Kreuzberg lite av en favorit. Billigt och charmigt, men betydligt mindre.
Länk Google Maps: https://goo.gl/maps/c2hhw4Rh8gw
Alltså precis när du kommer ut, så har du U-Bahn Görlitzer Banhof och det har du aldrig varit i Berlin så är stadsdelen lite speciell. U-Bahn Kottbuser Tor ligger en station bort och där är många junkies, precis som i parken i närheten. Denna delen av Kreuzberg ser lite skanky ut med mycket graffiti och sånt men den har onekligen sin charm. Har aldrig upplevt stället som farligt och de som bott där samtidigt som mig har många varit sådana som åker till Berlin ensamma.
Möjligt minus: betydligt mindre än Generator
Länk: TripAdvisor Väldigt billigt !

Värda att nämna är ställen som
aletto Hotell Kudamm och Ibis Berlin Kurfürstendamm som har ett riktigt bra läge, när U Bahn Wittenbergplatz som är en knutpunkt för flera linjer och bussar i fräsch del av staden där de är lätt att sig till diverse ställen.
https://goo.gl/maps/YvjY8wWkKBM2

Berlin är ju en stor stad inte minst till ytan.
#3 2016-06-28, 22:43
20k för en vecka i Berlin? Du kommer få kul!