Hitta diskussioner med liknande innehåll

Var kan man bosätta sig i Australien? Väst eller östkusten? Perth eller Brisbane?

#1 2016-06-10, 13:59
primeprime
Jag en är kille under 25 som starkt börjat digga Australien. Jag har aldrig besökt landet och är medveten om alla processer och eventuella svårigheter med att permanent bosätta sig där. Men jag gillar det mer och mer. Jag har alltid älskat värme, sol och möjligheten att kunna bada i havet. Jag är nyfiken på Australien helt enkelt. En nackdel är de långa avståden till sina föräldrar och syskon, men vi struntar i den aspekten lite. Vi kan dela in tråden i två frågeställningar:

Första handlar om vilken del av Australien som är bäst.
Jag är inte intresserad av megastäder som Sidney eller Melbourne, däremot Perth på västkusten eller Queensland(Brisbane eller annan ort) hade varit intressant. Något som är lite lugnare. Vad är skillnaden mellan östkusten och västkusten? För och nackdelar? Jag tycker att stränderna på västkusten ser bedårande ut men att det känns lite glest med folk och inte så mycket liv där.

Den andra aspekten rör med jämförelser mellan Sverige och Australien. Vad är det som är bättre respektive sämre i Australien om man jämför med Sverige? Hur skiljer sig länderna idag?
#2 2016-06-10, 15:54
RonnyRask
Västkusten är betydligt bättre om man ser till natur, jobb och bostäder.

Om man bortser från Perh vilket egentligen är den enda stora staden så är WA betydligt mer laid back än Östkusten. Under den australienska vintern är det nästan stendött på vissa håll, och värmen är bokstavligt talat nästan outhärdlig. Sådär lagom kul att gå till jobbet i 36 graders värme med 90%(!!) luftfuktighet. Detta var iofs en bit upp på västkusten, närmare Darwin än Perth. Perth blir inte lika kukvarmt.

Och roligt nog var det inte på tal om att bada vid stranden under våtsäsongen då det är gigantiska stim med giftiga maneter som flyter omkring. Under torrsäsongen som varar April-september är WA däremot ett mycket trevligt ställe att vara på då vädret är perfekt och du har mycket mer folk i rörelse där då det är kallt i andra halvan på landet, och turisterna börjar röra sig uppåt.

Trots detta skulle jag bo på Västkusten hellre än Öst alla dagar i veckan. Folket du träffar är betydligt roligare än alla dryga tyskar på Östkusten som bara är där för att supa som på Aya napa. Dessutom är det en enorm fördel att ha sin bil registrerad i WA än någon annan stat i hela landet.

Det enda jag "hatade" med WA var alla dessa aboriginer som lever rövare där. Tro mig, dessa varelser är det närmaste du kan komma satans avkomst. Man lär sig dock hantera dem efter dag. Men börja aldrig argumentera eller bråka, det kan sluta väldigt illa.

Lycka till!
#3 2016-06-10, 16:01
endumbonde
Med tanke på att även Australien blivit ett invandringsland för folk som bara vill fly från fattigdom och förtryck (dvs asylinvandring vilket ofta är lika med extremt lågutbildade människor som kommer att leva på låglöner, kriminalitet etc) så undrar jag om Australien har blivit ett segregerat samhälle och om det blivit stora skillnader mellan städerna.
#4 2022-12-08, 20:22
ButtButter
Perth suger asiater och abos överallt jag skulle välja Brisbane fin stad med bra väder året runt.

ps. Australien är inte ett bra land för ni som ogillar flugor!