Nyfikna ungdomar, råd från erfarna

#1 2016-06-19, 23:13
Axelshouf
Vi är tre ungdomar (19-21) som har relativt bra jobb och inga större ansvar, därmed tänkte vi spendera en stor del av pengarna på att resa.

Vi skulle gärna vilja utforska världen, men till att börja med, utforska grannländerna med bilen (jag som kör). Här är en nybörjartanke:

Åka till Stockholm, vara där en dag, därefter köra bilen rakt igenom Sverige och in mot Oslo, vara där för två-tre dagar, därefter åka norr ut för att se naturen. Vi är så pass okunniga att vi inte riktigt vet vart i Norge man ska åka för att se makalös natur i form av regnskogar (om du nu finns), fjordar, klippor mm.

Efter att ha sett naturen i Norge är tanken att åka till Danmark genom fartyg eller bila igenom Göteborg och Malmö. Vad skulle vara bäst?

Vilka ställen är besöksvärda i Danmark? (vi hade tänkt Köpenhamn, är det verkligen bäst ur en turistperspektiv?) Efter två dagar i Köpehamn åker vi vidare till Tyskland, besöker Berlin (finns det några andra sevärda ställen i Tyskland?)

Om vi gillar Tyskland stannar vi där i drygt en vecka och vidare till Frankrike och besöka Paris för någon dag och därefter tillbaka i Sverige.

Några frågor och funderingar:

Är det smart att köra bil i dessa länder om man har haft körkort i drygt två år?

Vi vill helst se sevärdheter som inte finns i Sverige (alltså man har hört att Oslo och Stockholm är väldigt lika), därmed vill vi besöka ställen som inte är identiska.

Finns det något vett i våra planering eller komma det inte gå som vi har tänkt oss? Kan något förändras för att förbättra resan allmänt? Något annat land än Norge, Tyskland mm?

Vi vet inte riktigt vad som anses vara sevärdheter, men som sagt älskar vi naturen och städer som skiljer sig ifrån Stockholm.

Viktigaste frågan, vad kommer det ligga på per person inklusive bensin och boende?
#2 2016-06-19, 23:16
Whiteejack
Varför resa runt i de tråkigaste områdena? Res utomlands ner till Europa, eller asien, eller oceanien,sydamerika eller dylikt
#3 2016-06-19, 23:25
Axelshouf
Ursprungligen postat av Whiteejack
Varför resa runt i de tråkigaste områdena? Res utomlands ner till Europa, eller asien, eller oceanien,sydamerika eller dylikt


Till att börja med vill jag utforska Europa innan jag beger mig i andra världsdelar. Vad är det som är tråkigt?
#4 2016-06-19, 23:26
Ska det vara norge så kan ni ju dra förbi Världens ändeSedan röra er uppåt:


För att sedan resa över mot Svalbard och upptäcka. Kanske inte världeeens häftigaste ställe men det är jävligt ballt där ändå kan jag tycka.

Tar dock ungefär likvärdigt lång tid att åka från Oslo-norra norge som det tar att åka från oslo till spanien så..