Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tips på aktitiveter svängar runt sydostasien på vårat flygschema

#1 2016-07-28, 20:25
GillarGodis
Hej!
Idag beställde vi resor till nya platser och jag har en liten rutt planerad men det återstår en massa research, jag kan verkligen ändra ALLT om någon kan tipsa om något eller så, inget är skrivet i sten än förutom flygbiljetterna. Jag kommer 6-7 dagar innan min vän i Singapore. Sen har vi 11 dagar tillsammans med start i Kuala lumpur och sen har vi avgång i Krabi 11 dagar senare.

Tanken är såhär (utan aktivititerer)
2-3 dagar i Kuala lumpur
Åka emot Penang i 2 dagar.
Åka båt till Langkawi som verkar superfint. 2 dagar.
Därefter sova 1 dag i Ko Lipe som tydligen är obligatoriskt på den båtfärden som dock verkar nice!
Åka direkt till Koh phi phi 2 dagar
Sen åka till krabi 1 dag och sen åka iväg.

Det schemat kanske är lite stressigt så vi kanske skippar något av platserna, lite jobbigt att checka ut vid 12 hela tiden. T ex var jag i Krabi en kortis för 10 år sen, det tyckte jag verkade väldigt dött asså men kanske gick helt fel.

Min plan är att hänga i Singapor 6 dagar, lite tvek vad jag ska göra där och om jag ska åka runt lite.

Hur tycker ni det låter? Kan ni tipsa om restauranger, saker att tänka på och göra etc runt den rutten? Jag gör gärna lite vattensport osv, en av mina favvoaktivitteter har varit följa floder och hoppa ner för vattenfall, då får man se naturen och få lite adrenalinkick!!
#2 2016-08-03, 01:56
GillarGodis
Hej igen! Inte så många svar men tänkte slänga in att jag nog planerat in en stund i Singapore och Kuala Lumpur också. Läste att Singapore nu är världens dyraste stad vilket inte låter sådär superkul men med det i tanke tar jag gärna lite mattips asså! Eller bartips! Haha.
#3 2016-08-03, 15:04
Abolish
Det låter väldigt stressande att röra på er så ofta... Det förstör ju lite av semestern.

Om jag var er skulle jag dra med buss till typ Pulau Tioman (eller flyg till Langkawi om du föredrar det, jag var där i lågsäsong så har inga större intryck av den) och stanna där hela tiden.

Kuala Lumpur är trevlig men om man ska lägga en hel dag för att komma till/från staden så läggs det ännu mer tid på transport.

I Singapore finns det massvis att se och göra, kika gärna i (FB) Singapore - En samlingstråd för tips.