Hitta diskussioner med liknande innehåll

Elefantridning och medicin

#1 2016-09-12, 12:55
Hej! Jag ska åka till Phuket i december o funderar på att göra något riktigt turistigt som att rida på elefanter. Nu har jag dock blivit avrådd från flera bekanta som säger att man absolut inte ska göra det! Finns det elefantridning som är eco-friendly?? Ytterligare en fundering är ang mediciner. Jag har kronisk sjukdom så jag har alltid med mig mina smärtstillande, med intyg från svenska läkaren. Tyvärr har det hänt att jag tagit med mig för lite och nu undrar jag vad som finns i Thailand receptfritt? Sömntabletter? I Filippinerna finns en jättebra örtmedicin, har totalt glömt bort vad den heter, som fungerar som både smärt- och sömntablett. Finns det någon liknande i Thailand?
#2 2016-09-15, 23:40
fassback
Ursprungligen postat av Resberoende
Hej! Jag ska åka till Phuket i december o funderar på att göra något riktigt turistigt som att rida på elefanter. Nu har jag dock blivit avrådd från flera bekanta som säger att man absolut inte ska göra det! Finns det elefantridning som är eco-friendly??

elefantridningen jag gjorde i thailand är en av mina bästa upplevelser. jag rekommenderar dig starkt att göra det. du lever livet bara 1 gång. passa på nu.
#3 2016-09-16, 05:49
rydsgubben
elefantridninge tja en tturistfälla enl mej men.....varför inte.
Ang Medicin så se till att du har intyg på Engelska ang. ditt Medicinbehov från din Svenska Läkare så fixar det sej.
#4 2016-09-16, 06:25
Chalmeristen
Elefantridning utförs väl av avdankade arbetselefanter. Åtminstone så sent som på 1990-talet användes fortfarande elefanter för arbete i Thailand. Kommer ihåg att jag för 20 år sedan eller så läste en tidningsnotis i Bangkok Post eller Nation om en elefant som blivit påkörd av ett tåg, tågets blev skadat och State Railroads of Thailand tänkte stämma elefantägaren för slarv och kräva ersätttning.

Det är liksom inga utrotningshotade bergselefanter där man slaktat hela flocken och sedan snott en unge som fötts upp under hemska omständigheter. Glöm alla Disneyfilmer med voiceover av Mattias Klum. Alternativet till att du betalar för att rida är väl ett klubbslag i pannan på elefanten. Ingen som tänker betala för föda åt en elefant som inte jobbar.
#5 2016-09-19, 00:53
Silveriller