Hitta diskussioner med liknande innehåll

Köpa lägenhet i Filippinerna

#1 2016-09-25, 12:19
Hej!

Jag funderar på att köpa lägenhet i Filippinerna, eventuellt i Cebu för att få låg månadshyra och eventuellt som investering och vill ha hjälp med regler för boende för utländska medborgare. Finns det bra information på nätet t ex?

Roger
#2 2016-09-25, 13:56
Arkiater
Tack för du tagit initiativ till en intressant tråd. Jag skulle också gärna bosätta mig på Filippinerna, i alla halva året. Surfade runt lite och fann denna hemsida:
http://www.viskandinaver.com/styled-11/index.html
Där står bland annat:
Som utlänning kan du inte köpa mark här och därmed inte äga ditt hus själv. Som utlänning och gift står du dock med i köpkontraktet, med makan som är huvudägare och som måste vara en filipino. Det finns omvägar, bland annat genom att köpa fastighet genom ett firmanamn – som du äger. Går att fixa med advokathjälp.

Du kan däremot köpa och äga en lägenhet (condominium, eller condo) som det finns många att välja av till för oss skandinaver mycket låga priser, bland annat i Mactan/Cebu, där det byggs det flera nya hus/bostäder som erbjuder all service.

Att hyra kostar från runt 5000 peso för de billigaste rummen till 30-40,000 för ett stort hus. Mat är billigt, ungefär samma nivå, eller billigare, än i Thailand. Fortfarande är det billigast att handla råvaror på lokala marknader. Ägg, ris och grönsaker är billiga basvaror. Det dyker upp allt fler moderna supermarkets med fasta priser.
#3 2016-09-25, 15:41
Hej!

Tack för infon. Jag ska kolla upp så noggrant jag kan innan min flytt i juli 2017 så jag förhoppningsvis kan undvika dyrköpta misstag.
#4 2016-09-25, 15:51
990099
Kolla in detta
http://kandirealty.com/

Helt klart högst standard i Angeles till kanon priser dock väldigt få lägenheter kvar

lycka till
#5 2016-09-25, 17:15
Customizer
Hejsan!

Om jag var du skulle jag ligga lite lågt med att köpa i nuläget, jag tänker på situationen som råder i landet med den nya presidenten.
Har du varit på Filippinerna mycket innan?
Om svaret är nej tycker jag definitivt att du ska åka dit först och se vad du tycker om det och stanna gärna en längre tid så att du verkligen är säker på att du kommer att trivas där innan du investerar några större pengar.
Det finns en gammal regel som säger att man aldrig ska investera mer i Filippinerna än vad man har råd att förlora.
Under tiden du känner dig för så kan du hyra och det finns inget som säger att du inte kan fortsätta med det även om du bestämmer dig för att stanna.
Köpa lägenhet har nog varit en bra affär historiskt sett men jag är inte säker att det kommer att vara lika fördelaktigt för de som köper nu.
Detta är endast mina gissningar, så läs på och bilda dig en egen uppfattning.

Lycka till
#6 2016-09-25, 23:57
Ursprungligen postat av swedrog
Hej!

Jag funderar på att köpa lägenhet i Filippinerna, eventuellt i Cebu för att få låg månadshyra och eventuellt som investering och vill ha hjälp med regler för boende för utländska medborgare. Finns det bra information på nätet t ex?

Roger

Håller med Customizer helt och hållet. Har du inte varit här i några år och kan landet och folket väl så vänta med köp. Har själv varit/bott här de 3 senaste vintrarna men känner mig inte mogen att köpa något än. Jag hyr och tar det lugnt med större investeringar ett tag tills jag känner mig ganska säker på vad jag gör.

Ska man spekulera så är Cebu city och Manila de dyraste platserna att leva på i Phil. Kolla gärna och jämför med andra städer eller ställen. Ser man på den ekonomiska kartan så är det billigare ju längre söderut i Filippinerna man kommer.

Finns de här i tråden som jobbat hårt och lyckats så tanken är inte fel men då har de byggt hus och liknande. Har sett otaliga hus till salu för fantasisummor i centrala Visaya byggda på egna öar och i väldigt många fall har det varit tyskar som vill sälja. Det är hus som ligger avskiljt och svårt med kommunikationer och jag fattar varför de tröttnat på sin "idyll". Inte så kul att spendera 1-2 dagar på att ta sig till närmaste stad för att proviantera och för att inte tala om taskig mobiltäckning. Inte många klarar att leva så isolerat.

Här en länk till kostnadsläget som kan ge en vink om landet.
http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Philippines