Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tips på aktiviteter/turistmål i Tanzania

#1 2016-11-07, 17:39
Pastafari
Hej! Jag och min polare befinner oss i arusha, tanzania och har beslutat att vi vill se mer av landet. Vi har bl.a redan planerat safari och om pengarna tillåter ska vi försöka bestiga kilimanjaro. Vi har även vänner som äger ett bungalow hotell på zanzibar så vi ska dit och kanske typ nån dag i dar es salaam

Undrar bara om någon har några tips på intressanta o fett roliga grejer att göra här, förutom att supa o knarka hehe xoxo tack
#2 2018-05-13, 01:15
Lopis
Hur tar ni er dit?
Jag har länge haft en dröm att åka dit i en volvo Pv
#3 2018-05-19, 00:16
maskerade
några nätter i dar es salaam kan ju var nåt? finns fina stränder i närheten till dar, och relativt hyfsat nattliv där. Q bar kan jag rekommendera, men bara för att det är ett rejält spektakel...typ bordell / bar / hostel som kommer till liv på kvällarna. många äldre vita män som letar efter unga tjejer, det är ju förvisso rätt så äckligt, men värt att se vad som sker ändå. om man kan blunda för människohandeln är det rätt så trevligt där haha.

om ni tar er tillbaka till dar, finns några öar utanför halvön som har schysst snorkling. bongoyo tror jag det heter? sen några timmar norr (?) om dar hittar ni bagamoyo, gammal slavstad som kan vara intressant att se.

om ni ska på safari finns det ju många ställen att välja bland - serengeti är klassiska, men finns också ngorongoro, selous, mikumi...serengeti är ju dock känd av en anledning.

zanzibar är schysst, när ni är där skulle jag tippsa om att hyra ett par mopeder och åka run på ön. det är nice.
#4 2018-05-21, 16:06
Maxieex
Bestig Kilimanjaro! Har hört att det är en upplevelse man aldrig glömmer, men det kan dock vara väldigt dyrt, så det beror på vilken budget ni har.