Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hjälp! Resa till indonesien, fast skyldig staten pengar

#1 2017-01-22, 18:46
Rayster
Tjenare alla flashbackare! Behöver eran hjälp! Tänkte sticka iväg och resa i sommar och Indonesien är första destinationen. Läget ligger till så här.

För 3-4 år sedan så var jag nere i Indonesien med några kompisar och på hem resan så hade jag väldigt tajt med pengar. Jag reste hem själv så jag kunde inte låna pengar av någon och jag hade inte tillräckligt med pengar att höra av mig hem. Resan var lång till Jarkarta flygplatsen och att göra en ganska lång story kort så klarade jag mig till flygplatsen 1 dygn innan planet gick hem med pengar kvar i fickan. Så jag klarade mig dit vrål hungrig då jag inte våga köpa någon mat på vägen. Så jag köpte mat för alla pengar jag hade kvar och när jag väl skulle checka in så var jag tvungen att betala skatt på 150,000 indonesiska rupees som motsvarar ungefär 150kr. Men jag hade inga pengar så jag kom på den första vita lögn jag kunde komma på, jo jag blev rånad. Det blev ett långt tjafs och tillslut så skickade dem mig till någon högre uppsatt på flygplatsen och sa samma sak till honom. Han gav med sig tillslut och sa att jag skulle föra över pengar när jag kom hem, så jag fick med mig kontonr och all information och var väldigt tacksam. Så när jag kom hem så försökte jag att föra över dem pengarna men det gick inte, frågade om hjälp av min far men han visste inte heller vad som var fel och gick sen till min bank och bad om hjälp, men nej dem kunde inte heller. Så det sluta med att jag aldrig förde över dem pengarna. Så frågan är nu.

Kan jag åka dit igen, eller kommer jag att hamna i deras fängelse direkt när jag kommer in på flygplatsen, har dem en sån databas? Eller kan man kanske muta dem direkt på flygplatsem om dem nu kommer och haffar mig?
Tänker också lite så här att han bröt nog mot någon lag när han släppte iväg mig och riskera sitt jobb, så han kanske aldrig skrev in mig i databasen?
Kan man kanske dra till Indonesiska ambassaden här i sverige innan och göra rätt för mig?

Tackar i förhand för alla svar!
#2 2017-01-22, 19:17
PatricHbg
Det är en flygplatsavgift som varje resenär betalar. Har inte du gjort rätt för dig, så har flygbolaget tvingats betala. Sedan en tid tillbaka är den avgiften inbakad i alla flygbiljetter. Du lär inte få problem med din nya resa, och inte med nån obetald avgift heller.
#3 2017-01-29, 12:50
Rayster
Ursprungligen postat av PatricHbg
Det är en flygplatsavgift som varje resenär betalar. Har inte du gjort rätt för dig, så har flygbolaget tvingats betala. Sedan en tid tillbaka är den avgiften inbakad i alla flygbiljetter. Du lär inte få problem med din nya resa, och inte med nån obetald avgift heller.


okey tack, ska nog ändå gå till ambassaden innan, för säkerhets skull.