Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ayia Napa, Protaras eller Larnaca Bay?

#1 2017-03-02, 17:16
paparazzi
Jag och en kollega ska dra till Cypern i maj i år. Vi har fått presentkort hos Ving genom jobbet. Ingen av oss två har tidigare varit på Cypern och vi kan därför inte bestämma oss ifall vi ska välja hotell i Ayia Napa, Protaras eller Larnaca Bay. OBS! Endast dessa tre alternativ finns.

Det vi söker är en ort som har långa breda stränder samt lite trevliga butiker, restauranter och barer. Orten ska vara stor nog för långa promenader eller åtminstone ha grannorter på promenadavstånd. Vilken av de tre ovannämnda orterna är minst exploaterad? Vi vill nämligen helst bo i en ort som inte enbart består av hotellkomplex och turister, utan där man även ser lokalbefolkningen leva sin vardag.
#2 2017-03-02, 17:30
Malvaktsfantomen
Aiya Napa är väl mest exploaterat av de tre. I Larnaca finns, om jag minns rätt, en lång beach-walk. Protaras (Fig Tree Bay) var rätt lugnt och nice när jag var där.

Nu är det länge sedan jag var där sist (15+ år) så saker och ting kan ju ha ändrats en del...

Edit:

Maj är en rätt bra tidpunkt att åka till Cypern om man bara vill åka till värmen och ta det lugnt/må gött.
#3 2017-03-02, 17:54
Juicyfin3
Jag har varit i Protaras och Ayia Napa. Jag tycker om båda ställena men Protaras är betydligt mindre. Från Protaras har ni nära till Fig tree bay som är jättefint. Fina stränder med kristallklart vatten. Väldigt packat med parasoller på stränderna i Ayia Napa och ganska trångt med mycket hotellkomplex nära varandra, men å andra sidan finns det mer att göra där, fler affärer osv.

Larnaca Bay har jag ingen erfarenhet av men är övertygad om att ni kommer få en trevlig resa oavsett vad ni väljer. Cypern är jättehärligt och speciellt i Maj då temperaturen är precis lagom
#4 2017-03-02, 18:36
Offervilja
Ayia Napa - En ort som passar perfekt för den som vill supa, spy, umgås med gapiga britter och skaffa på sig en massa könssjukdomar.

Protaras - En ganska lugn ort som passar bra för barnfamiljer.

Larnaca Bay - Ett ställe som ligger strax utanför den hyfsat stora staden Larnaca och som jag tror kan passa två stycken kollegor som vill ha långa breda stränder, trevliga butiker, bra restauranter och barer samt få umgås lite grann med lokalbefolkningen.
#5 2017-03-02, 19:01
Cyprus-Joe
Larnaca Bay är rätt nedgånget med typiska turist hak. Inte mycket att promenera heller.
Gamla stan i Larnaca är rätt mysig med smala gränder, kaféer, resturanger och butiker.
Jag skulle satsa på Protaras med en fin strandpromenad. Det finns lokalbuss till Paralimni (närmaste tätort
) och Ayia Napa.
Men hyr en bil några dagar och åk till Larnaca. Det tar en dryg halvtimme på motorvägen.
#6 2017-03-07, 13:14
paparazzi
Tack för svaren. Känns dock som om inte någon av de tre destinationerna riktigt är i min smak, men någon gång får man ju testa något nytt... P.g.a. att nästan allt var fullbokat redan så blev det i alla fall till slut ett hotell beläget mellan Ayia Napa och Nissi Beach. Vi kommer emellertid åka runt en del (även till turkockuperade norra delen av landet), så vi ser mest boendet som en bas på ön.