Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa till Mauritius (Flac en Flac)? Här finns allt du behöver veta!!

#1 2017-04-19, 14:53
reseledare133
Vid nyår var jag (tjej på 15 år) tillsammans med min familj, mormor och morfar och mina kusiner på Mauritius. Vi hyrde en lägenhet några hundra meter från Flic en Flac. Minns själv hur svårt det var att hittat tips om detta och vill därför dela med mig av lite som jag själv upplevde här.

Mat: Det fanns ingen speciell mat här var väldigt varierat. Vi åt själva mycket "thailiknande" mat som kyckling, ris och nudlar. Mina små syskon åt mycket friterat då det fanns mycket av detta, chicken nuggets, fish and chips, pommes, kebab m.m. Tips är att äta lunch vid någon av alla matvagnar vid stranden! Billig och mycket prisvänlig mat då det på restaurangerna är mycket dyrare. Är man van vid att åka till Thailand som jag själv är, är glassutbudet en liten besvikelse. Nästan ända stället att få tag på glas var i mataffärerna, inte på stränderna som vi var vana vid.
Restaurangtips är Domain Anna (tror det stavas typ så, lyxig restaurang med supergod mat!!
Boende:Som jag nämnde tidigare hyrde vi en lägenhet några hundra meter från stranden! Mycket bra enligt mig så vi tyckte att hotellen var alldeles för dyra och att man där känner sig väldigt begränsad. Vi hade däremot hört talas om att man kunde köpa en dagas pass på vissa hotell och tänkte utnyttja detta sista dagen, då det skulle ingå t.ex. bad vid poolen och lunch men tyvärr fann vi aldrig något hotell som erbjöd detta.
Shopping: Små lokala affärer fanns vid stranden och längst vissa gator, oftast fanns det samma saker i alla dessa. Däremot åkte vi in till några shoppingcentrum i närheten t.ex. Cascavelle och något i Phoenix kommer inte riktigt ihåg vad de heter. Helt ok shopping med lite billigare prislapp än i Sverige dock inte superduperstor skillnad.
Bäst shopping var det ändå inne i huvudstaden!! Men inte på shoppingcentrumen där!!! Vi hade själva blivit tipsade om något som jag har för mig heter Waterfront men det var inte alls bra! Bäst var det inne på Grand Market (tror det hette så som påminde mycket om thailändska marknader. Mycket bra shopping, plagiat tröjor, handdukar och liknande. Glöm dock inte att pruta!!
Stränder: Vi var bara på flic en flac och inte på någon annan strand. Det fanns ett fåtal solstolar och dessa var väldigt dyra men lyckades några dagar pruta ner priset. Annars tillhör de flesta stolarna hotellen. Badskor rekommenderas då det lite längre ut i vattnet var mycket koraller och många sjöborrliknande djur. Badskor fanns att köpa i de flesta affärerna. Fantastisk klart vatten, lagom varmt. För det mesta inte särskilt stora vågor. En vacker strandpromenad!
Aktiviteter/Utflykter: Det finns vissa "butiker" där man kan boka utflykter men bästa billiga sätt är att boka på stranden av de som går runt och säljer. Vi gjorde själva så och blev såååå nöjda. Vi fick åka iväg på morgonen med en båt för oss själva och fick då se delfiner, snork och äta god bbq. Lyckad dag!
Trafik: I början gjorde vi det stora misstaget att åka taxi. Inte alls bra nu i efterhand då det gick mycket lokala bussar och var otroligt billigt. I min familj (2 vuxna+3barn) åkte vi en dag från flic en flac till huvudstaden (ca. 5 mil) för 50 kr utan byten. Men det finns ingen tidtabell så det är bara att ställa sig vid en busshållplats och vänta till det kommer en buss, vi fick vänta max 15 min.

Hoppas jag hjälp någon med denna infon, ställ gärna frågor så hoppas jag att jag kan svara åp dem. Men jag själv återvänder gärna hit i framtiden!!
#2 2017-04-19, 14:57
reseledare133
Glömde skriva om vädret!
Men det var ca.30-35*C varje dag, armerade mycket mellan sol och moln vilket var väldigt skönt så solen inte kunde steka på allt för mycket hela dagarna. Kom nog en liten skur regn (oftast bara duggregn) varje dag men inget som störde oss. Trotts detta kom det fram en kvinna som bodde där och tyckte synd om oss som åkt hit just denna vinter då hon sa att det var deras sämsta sommar på väldigt länge så antar att det i vanliga fall är mycket varmare och soligare än det var när vi var där. Aja vi var nöjda ändå
#3 2017-04-19, 14:58
Charlie-White
18 års gräns här inne, så du vet
#4 2017-04-19, 21:23
Ursprungligen postat av Charlie-White
18 års gräns här inne, så du vet


Ja dessvärre är det så. reseledare133 är dock hjärtligt välkommen tillbaka när hon fyller 18 år. En bra trådstart, bättre än många 18+ presterar men som sagt regeln på 18 år har inga undantag.

/Mod