Hitta diskussioner med liknande innehåll

Uppehållstillstånd i Sydkorea?

#1 2017-06-02, 22:40
svettigafettsvinet
Vad krävs det för att man ska kunna få uppehållstillstånd i Sydkorea och kunna bo där i t.ex. ett halvår? Behöver man visum för att åka dit?
#2 2017-06-03, 09:44
Novus4212
Ursprungligen postat av svettigafettsvinet
Vad krävs det för att man ska kunna få uppehållstillstånd i Sydkorea och kunna bo där i t.ex. ett halvår? Behöver man visum för att åka dit?


Gällande visum: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Seoul/Reseinformation/Visum...

Lite om uppehållstillstånd:
https://www.justlanded.com/english/South-Korea/South-Korea-Guide/Visas-P...
#3 2017-06-07, 16:50
LeSeau
Du behöver inget visum för 90 dagars vistelse. Ett populärt sätt att förlänga efter 90 dagar är att åka ut och sedan in igen nästa dag. Ta en tur till Japan till exempel.

Ska du jobba eller plugga där är det inga större problem att få ett visum för längre vistelse, även om ansökan kan vara lite meckig. Notera att du inte får betala skatt i Korea utan visum. Har du skattat i Korea slipper du skatta i Sverige, om du uppfyller övriga krav från Skatteverket (det finns till exempel ett tak på antalet dagar du får vara i Sverige under en 6- eller 12-månadersperiod under tiden du skattat i ett annat land).

Kolla på http://www.mofa.go.kr/ENG/visa/application/index.jsp?menu=m_40_10 för de olika visumtyperna. Själv har jag ett D-7 giltigt i två år. Förlängning inga problem så länge man skött sig.

Hoppas att det hjälper.