Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad bör jag välja av Lettland, Litauen eller Estland att turista i?

#1 2017-06-11, 15:02
-razor-
Tjo.

Har suttit med polarna och snackat om att åka nånstans i sisådär 1-2 veckor och ett av förslagen har varit något av dessa 3 länder. Då ingen av oss har en aning om länderna ifråga tänkte jag ställa frågan här.

Vilket land utav ovanstående rekommenderas generellt? Vi är inga sexturister även om det kan vara trevligt att få lite skamliga förslag av gatflickorna, om det ens finns såna? Var är det mest fördelaktigt att åka rent ekonomiskt? Dvs mest valuta för pengarna när det kommer till käk, bärs och spontanshopping, då oftast klädesplagg. Nattlivet med klubbar är inte intressant, snarare dagtidsupplevelser och varma kvällar på någon uteservering. Finns det bättre stränder på något ställe som är bättre än de andras, trygghet och risken för att bli bli blåst mindre eller större på någon av ställena? Alla fördelar och nackdelar ni kan komma på, enlighten me
#2 2017-06-11, 17:02
Blatteman
Bäst service och mycket uteställen och bra matställen hittar du i tallinn till en billig peng.
Finns nästan ingen risk att bli lurad eller rånad där.

Ja om du inte går till nåt ryskt cafe i förorten .Visserligen billigt men du får inte samma service som i stan.
Finns bra hotell till schyssta priser också.

Riga har du mycket mer konstigt folk som flackar runt.
Särskilt på natten ska man undvika att gå ensam på vissa ställen.

Du kan också bli lurad att betala 10tusen för några drinkar på vissa ställen i gamla stan.Betalar du inte så tar en fet rysk bouncer me dig till bankomaten exempelvis.
Dagtid så e de dock ok men staden har inte riktigt samma feeling som tallinn.

Du blir också tokblåst om du heilar en taxi från gatan eller vid busstationen.
I tallinn så e de bara å ta valfri taxi av stort bolag(om det är litet bolag fråga då först ungefärligt pris) varsomhelst med schyssta priser.
#3 2017-06-12, 15:42
gammeljohan
Hur reser ni? Egen bil? I så fall tycker jag att ni kan ta ALLA tre länderna på 2 veckor. Tallinn är min favorit men Vilnius är billigare. Riga har en hel del svenskhistoria. (Ok, det har de andra länderna också.) Tre länder med en väldigt spännande historia och en väldigt spännande framtid. Varför inte ta ett land i år och nästa land nästa år. Då räcker nog en vecka i varje land.
#4 2018-06-17, 13:18
ProfessorAnus
Hej. Funderaf själv att semestra i Lettland och då bila. Vad kan man förvänta sig när man åker öserut från Riga? Välstånd eller svenskt 1800 tal? Hur villiga är kvinnorna i Lettland?