Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa i Sydafrika

#1 2017-08-28, 21:10
Klappasäften
Är det värt att åka från Johannesburg till quirimbas (mozambique). Eller räcker det med bazaruto, (mozambique). Med tanke på vägförhållanden och rånrisk etc. Jag har sammanlagt en vecka att avvara i mozambique. Detta under sista veckan i september i år.
#2 2017-08-29, 11:34
mohnomishe
Det låter som att du tänkt köra bil? Det är stora avstånd du pratar om. Från Johannesburg till Vilanculos (för att ta sig ut till Bazaruto-öarna) kan du köra på två dagar, men det blir väldigt långa dagsetapper. Det är dock fin väg nästan hela tiden, och rånrisken är lika med noll... iofs beroende på hur du definierar rån - det är många poliskontroller och moz-konstaplarna har en hel del tricks för sig och gillar att flagga ner Sydafrika-reggade bilar.

För att komma till Quirimbas-arkipelagen behöver du köra till Pemba, vilket är ytterligare ca tre dagars körning norrut från Vilanculos. Och det är då problemen börjar med vägarna. Vissa sträckor är fruktansvärt förstörda av potholes.

Som du ser, din vecka har i stort sett redan ätits upp. Jag rekommenderar starkt att flyga från JHB till Vilanculos alt Pemba, beroende på vilken destination du väljer. Vart du ska beror väl på vad syftet med resan är... sol & bad, dykning, fiske, kulturhistoria? Antar att du är medveten om att lodgerna ute på de här öarna över lag är svindyra?