Hitta diskussioner med liknande innehåll

Myanmar (Burma) nyligen, någon?

#1 2017-10-30, 15:57
manana1
Jag har varit i Myanmar tidigare, men aldrig på västkusten. Någon som nyligen varit i Gwa eller Ngapali? Hörde att en svensk öppnat ett guesthouse i/utanför Ngapali. ....nån som har färsk info från området?
#2 2017-10-30, 16:37
Johnth
Ursprungligen postat av manana1
Jag har varit i Myanmar tidigare, men aldrig på västkusten. Någon som nyligen varit i Gwa eller Ngapali? Hörde att en svensk öppnat ett guesthouse i/utanför Ngapali. ....nån som har färsk info från området?


Vad vill du ha som turist. Burma är kanske exotiskt for vissa.
Vad de har nu är en strand eller två.
Ska kolla upp gubben du snackar om.
Återkommer. Men Burma är inget for en turist.
#3 2017-10-31, 01:55
cupofchai
Jag har varit i Myanmar några gånger de senaste åren, och har även besökt västkusten nyligen. Hur än makalöst vackert Rakhine state må vara, skulle jag inte rekommendera dig att besöka staten nu med tanke på hur situationen ser ut. Mest ur ett moraliskt perspektiv då, för säkerhetsmässigt är det inga problem att besöka södra delen - så länge du inte "ser ut som" eller är muslim dvs.
#4 2017-11-01, 22:46
Bomer
Flög Yangon - Thandwe och hängde en del på Ngapali (G:et skall tydligen inte uttalas) Beach i januari i år. Liten närliggande flygplats där mitt hotell hämtade upp mig utan jag bett om det. De hade varit där vid varje plan som landat under dagen för att leta efter sina gäster.

Ganska lite turister på stranden då. Många "äldre" och en del som verkade vara på smekmånad. Även lite backpackers. Jag bodde på hotell/bungalow. Ingen info om det guesthouset. De flesta boenden låg upp längs huvudgatan som är lite ovanför stranden. Fanns något nere vid stranden med men inte så många. Det byggdes dock där nere.

Väldigt laidback ställe med vad jag kunde se inga barer alls utan endast restauranger.

Stora kontraster. Till synes galet fattigt i närheten. Besökte fiskeby med cykel en morgon en dag, samt cyklade till en annan ort en annan dag. Skrev lite blogg under mina få dagar där, PM om du vill läsa.

https://i.imgur.com/Rj62TOpr.jpg