Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bila San Fransisco- LA - Las Vegas m.m.

#1 2006-01-16, 13:53
E.S:T
Hej,

Jag är ute efter all nödvändig info jag behöver för att kunna genomföra denna resa.

€ Vart bör man börja, flyga till S.F el L.A?

€ Hur funkar det med att hyra bil, vad kostar det, vilka firmor kan man hyra av (som helst då har en hemsida så man kan kolla upp redan nu).

€ Tips på rutter? Vi vill se S.F, L.A, Las Vegas, Orange County och saker som ligger nära.

Nån med erfarenhet får gärna dela med sig av allt den kan komma på. Priser, länkar, tips etc. etc. Tack!
#2 2006-01-16, 14:07
Azze
Ursprungligen postat av E.S:T


€ Hur funkar det med att hyra bil, vad kostar det, vilka firmor kan man hyra av (som helst då har en hemsida så man kan kolla upp redan nu).Har inte själv rest på någon liknande resa, men har däremot alltid velat göra nått i stil med det du tänkt dig och därför undersökt en del.

Att hyra bil om man är under 25 år är en dyr historia. Ofta lägger man på åtskilliga dollar per dygn. Är man under 21 så verkar det i praktiken omöjligt. I USA ska man ha försäkring och detta tror jag inte är med i priset som annonseras. Därför ska man betala "dubbelt" mot vad som står.
Vad jag förstått så finns alla "de stora" hyrbilsfirmorna representerade på flygplatserna, så man hämtar ut sin bil direkt.
#3 2006-01-16, 14:09
Robert_Goatse
#4 2006-01-16, 15:49
Indian
Ursprungligen postat av Azze
I USA ska man ha försäkring och detta tror jag inte är med i priset som annonseras. Därför ska man betala "dubbelt" mot vad som står.


Jag gjorde en nästan likadan resa 1994 & retade mig på just detta, dvs att alla extraavgifter gjorde den "billiga" hyrbilen till slut ganska dyr. Men sen gled man iväg i en Oldsmobile med V6, rattautomat och tättsittande framstolar (så att de bildade en soffa) & trivdes ändå. Nu finns det inga Oldsmobilar hos de moderna hyrfirmorna längre (Rent-A-Wreck kanske är ett alternativ? Såå usla är väl inte alla deras bilar)

Kreditkort är nödvändigt för att få hyra bil, Internationellt körkort frågades det aldrig efter, vet inte om det alls är aktuellt nuförtiden? Jag skaffade ett i alla fall, från Motormännens Riksförbund eller KAK.. minnet börjar blekna.

Man får enl. uppgift jag hört billigare pris på hyrbil vid beställning i förväg via resebyrå hemma i Sverige.

Jag flög till LA internationella flygplats LAX, hyrde bil & körde till San Diego, vidare till Phoenix, Arizona, mindre vägar upp till Hoover Dam och Las Vegas - sen tillbaka till LA igen. Två veckor i oktober/november har jag för mig - inte för hett då. Mycket kallare luft/vatten uppe i SF - hade inte tid/lust att åka dit ändå.
Vart man flyger beror väl på vilket pris man får på biljetten + vilken stad man vill se mest av.

Jag körde budgetstil (ensamresenär då & sov i bilen varannan natt, billigt motell varannan. Kanske inte att rekommendera, pga risk för överfall..

Trevlig resa!
#5 2006-01-16, 16:11
TravisB
Jag gjorde resan L.A - S.F - Las Vegas och sedan tillbaka till L.A för lite mer än ett år sedan. Reste till L.A för att det var billigast att flyga dit. Om det är första gången du är där kan det dessutom vara skönt att börja i L.A eftersom staden är gjord för bilkörning till skillnad från S.F. Ingen höjdare att köra vilse direkt efter en lång flygning.
Ang. hyra bil om man är under 25 år kan man läsa här: http://www.bnm.com/uage.htm.
#6 2006-01-18, 18:47
Spelar val inte sa stor roll om man flyger till SF eller LA, priserna ar val ungefar desamma?

Gjorde en liknande resa hosten 2003 med ett par kompisar fast vi akte LA, San Diego, Phoenix, Vegas, Death Valley, LA. Hyrbilen fixade vi genom Avis, tror den kostade ca 3500 SEK for tva veckor och den var av mindre modell, typ Golf fast en Chevy! Mindre etablerade uthyrningsforetag ar sakert lite billigare.

Motell langs med vagen ar latta att fa tag i och ar ratt billiga, ca 70 USD per natt for helt OK rum. LA upplevde jag som forvanansvart billigt, man kunde bo centralt vid Sunset Boulevard i Hollywood for ca 80 USD.

Vegas var mycket billigt, tror vi betalade 70 USD aven dar for New York, New York som anda ar ett fyrstjarnigt hotell. Men se till att vara dar mitt i veckan, pa helgerna eller vid stora konferenser kan det vara dubblerade priser.

SF har jag aldrig var i men jag inbillar mig ska vara lite dyrare, i alla fall om man ska bo centralt.

2 veckor ar nog ganska perfekt for denna lilla roadtrip, vill minnas att vi brande av drygt 300 mil.