Hitta diskussioner med liknande innehåll

Nya Zeeland backpacking

#1 2017-11-21, 21:13
josefstorm
Hej, tänkte i januari söka mig ner till NZ och backpacka som rubriken lyder. Kommer åka dit ensam då mina vänner är gifta och har barn allihopa medan jag själv inte är lika stadgad. Undrar lite hur det är att resa dit ensam, kommer såklart träffa folk där men kan jag räkna med att det sker per automatik eller kommer jag aktivt behöva söka upp sällskap? Kan tänka mig att det blir svårare om det är många "kompisgäng" där som reser med varandra då man behöver "slå sig in i gruppen".

Har kikat på Kiwi Experience, hop-on hop-off bussar som tar en runt både syd- och nordön. Hur är dessa bussar? Någon som åkt med dem? Vilken ålder är det på de som i huvudsak reser med dem? Jag är 20 år och syftet med resan är att göra allt som en glad 20-åring vill, men även se en jävla massa natur och kunna fribajsa på något berg.
#2 2017-11-21, 22:39
DumpThump
Ett alternativ i NZ är ju alltid wwoof.org eller http://wwoofinternational.org jag tror volontärer i NZ får stanna minst 3 mån på samma farm.

Mer information om Wwoof på Wikipedia:

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/WWOOF

Annars finns det ju möjlighet för dig att söka ett ”Working holiday” visum till New Zealand? Finns många organisationer som är behjälpliga med detta! Lycka till i kiwiland!!
#3 2017-11-21, 22:59
josefstorm
Jo precis det är absolut ett alternativ, dock har jag jobbat i över ett år nu och är lite less på det och vill mer komma dit och vara ledig och ta dagarna som de kommer