Hitta diskussioner med liknande innehåll

Liverpool i April

#1 2018-01-18, 21:54
Repett
Vad kan man göra?
Har skummat igenom turistsidorna, och verkar finnas en del trevliga barer o klubbar. Ett slavmuseum som verkade intressant. Jävligt mkt Beatles.
#2 2018-01-18, 22:59
Anaconda1
Liverpool har bra nattliv och shopping. En av mina favorit pubar är The ship and mitre. De har stort sortiment på öl och mysigt ställe.
http://www.theshipandmitre.com/info/

The Cavern får du ju inte missa och givetvis gå på fotboll.

Sjöfartsmuseet ska också va bra med fokus på Titanic.
#3 2018-01-19, 01:16
Hurt-Åke
Gott om trevliga pubar med live-band som spelar.

Beatles-museet är väl värt ett besök även om man inte är en stor fantast. Ett av de bättre upplevelsemuseum jag besökt!
#4 2018-01-19, 20:36
Bucketshop
Har du inget specialintresse för just slaveri kan du gott skippa det museet. Är visserligen extremt litet så tar väl en 30 minuter att dra igenom det.

Dock är slavmuseet ungefär det enda jag gjorde i Liverpool förutom att dricka öl, så vet inte riktigt vad man annars kan göra.
#5 2018-01-20, 20:06
Slaverimuseet är i samma byggnad som sjöfartsmuseet och i samma område som beatles-experience så det är rätt enkelt att titta på det som intresserar. Jag själv gillade slaverimuseet, även om det är en tragisk påminnelse om hur mycket skit det finns i världen.

Området heter för övright Albert Dock's och ligger nere vid vattnet.

Där ligger också liverpools stadsmuseum som jag tycker är värt ett besök, visar hur liverpool växt fram igenom åren och stadens historia.

Jag har för mig att Beatles museum kostar men att övriga tre har gratis inträde.

Mycket av det andra uppenbara har väl redan skrivits. Vet inte hur mycket tid du har men kan också vara värt att titta på att åka och kolla på Chester kanske?

Ifall du har tillgång till bil finns det också en del saker man kan titta på utanför staden, men det förutsätter att du kan köra dit.
#6 2018-02-18, 15:43
zebra121
Ursprungligen postat av Repett
Vad kan man göra?
Har skummat igenom turistsidorna, och verkar finnas en del trevliga barer o klubbar. Ett slavmuseum som verkade intressant. Jävligt mkt Beatles.


Jag ska åka till Liverpool för femte gången nu i april. Vet inte hur ofta du varit där eller om du ens varit på Merseyside men beror ju på vad du är ute efter?
#7 2018-02-19, 00:33
soundsgood
Beror helt på vad ni har för intressen och önskar att göra.

Men lite tips avseende mat och dryck.

Baltic Market
Ett gammalt bryggeri som de har byggt om till en street food bar med olika restauranger. I mitten finns en stor bar och längs väggarna återfinns olika matställen. Även en uteservering när värmen tillåter.
Mycket trevligt häng med publik i blandade åldrar.
http://www.balticmarket.co.uk/

Bold Street
En "matgata" i de centrala delarna av Liverpool. Här finner du olika restauranger/lunchställen med fokus på bra kvalitet på maten till förmånliga priser. Du hittar lite från alla världens hörn och kanter här. Värt ett besök!

The Clove Hitch/23 club
Gedigen bar med drinkar/whiskey på övervåningen och nere i källaren finns ett ölförråd med fokus på craft beer.
http://www.theclovehitch.com/

Oh Me Oh My
Mest känt för en trevlig rooftop bar. Har även afternoon tea.
https://ohmeohmyliverpool.co.uk/

The Art School Cellars
Nere i källaren till restaurangen The Art School återfinns en mysig och trevlig champagne- och vinbar som är värd ett besök. Stort fokus på drycken.
http://www.theartschoolrestaurant.co.uk/the-art-school-cellars/