Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ta med snus till Tyskland, laglig maxmängd?

#1 2018-03-21, 06:25
Herr.Gurka
Hej vänner,

Undrar hur mycket snus det är möjligt att ta med till Tyskland. Ska flyga så vill hålla mig inom "lagen". Vill såklart ta med mig så mycket som möjligt.

Tacksam för svar!
#2 2018-03-21, 06:45
paerra
Ursprungligen postat av Herr.Gurka
Hej vänner,

Undrar hur mycket snus det är möjligt att ta med till Tyskland. Ska flyga så vill hålla mig inom "lagen". Vill såklart ta med mig så mycket som möjligt.

Tacksam för svar!


Verkar som om du får ta med dig MYCKET


https://www.google.se/amp/s/europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/a...
#3 2018-03-21, 06:51
Herr.Gurka
1 kg tobak = 5 stockar?
#4 2018-03-21, 07:14
S.O.Stolp
Du får i princip ta med dig hur mycket du vill, så länge det är för personligt bruk. Är det så mycket att du misstänks sälja snus kan det bli problem, men då snackar vi enorma mängder.
#5 2018-07-28, 07:52
bimman
det gar att köpa snus i tyskland numera enda skillnaden är att malet svenskt snus är ej till salu. Du kan tex köpa danska INK portionssnus. Smakar identiskt med svenskt snus bara att det inte e malet i pasen sa rinner lite mindre vilket ju är bra tycker jag.

Snus hittar man i tobaksaffärer som e välsorterade, ring innan o fraga om du letar o e desperat. Jag har köpt snus pa bensinstationer som aral och shell med men det tillhör ej standardsortimentet.

Detta växer i tyskland efter flera artiklar om att fotbollsspelare likt svenska hockeykillar snusar. Sa alla unga fotbollskillar vill ju snusa med nu som de stora grabbarna.
#6 2018-07-28, 08:00
dramagous
Ursprungligen postat av paerra


Citat från din länk, om länken dör blir det svårt att följa tråden.
Gränser för alkohol och tobak i EU
Som privatperson får du köpa och ta med dig så mycket du vill när du reser mellan EU-länder, förutsatt att du har köpt varorna för personligt bruk och inte för att sälja dem vidare. Skatter (moms och punktskatter) ingår i priset du betalar för en vara i landet där du köpte den, så du behöver inte betala något mer i något annat EU-land.

För att fastställa om de varor du köpt är för eget bruk kan tullmyndigheterna kontrollera om du t.ex. äger eller arbetar för ett företag och hur varorna är förpackade och transporteras. De tittar också på hur mycket du har med dig.

Tänk på att varje EU-land själv får bestämma hur mycket tobaksvaror och alkoholhaltiga drycker du får ta in i landet. Följande mängder är alltid tillåtna:

800 cigaretter
400 cigariller (cigarrer som väger högst 3 gram styck)
200 cigarrer
1 kg tobak
10 liter spritdrycker
20 liter starkvin
90 liter vin (därav högst 60 liter mousserande vin)
110 liter öl