Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resrutt Indonesien/Filippinerna!

#1 2018-06-07, 14:51
Obezer
Hej!
Åker på en längre resa oktober-februari! Behöver lite tips. Startar i Thailand, drar ner ganska omgående söder ut. Hänger på öarna åt öst först för att sen dra till öarna på väst!
Hittills ser rutten:
- Bangkok
-Surat Thani
- Koh Samui
- Koh Tao
- Krabi
- Koh Phi Phi
- Koh Mook
- Koh Lipe

Efter Lipe så ska jag till Indonesien och sen Filippinerna. Hur tar man sig lättast dit? Vad är en bra rutt väl i Indonesien samt Filippinerna? Tanken är sen åka tillbaka till Bangkok via Vietnam och Kambodja!
Vill se fina stränder, fint vatten, god mat, inte de mest turistiga ställena, slappna av.

Huvudfrågan lyder iaf: Resrutt i Indonesien och Filippinerna, behöver råd!
#2 2018-06-07, 16:56
Laxon
För det första, det smidiaste sättet mig veterligen att ta sig från södra Thailand till Indo är med flyg. Billigaste borde vara att flyga från KL (alltså Malaysia) till Jakarta. Jakarta är dock inget att hänga i granen.

För det andra, utan att gå in på detaljer så tycker jag personligen att du kan lägga majoriteten av din tid i Indo och Filly. Åt så långt öster ut du kan i Indo (Flores, Komodo, och om du är dedicated, hela vägen till Raja Ampat) och stanna till där du känner på vägen. Jag antar att du exempelvis vill till Bali - ta en sväng till Lombok när du ändå är där. Filly är också enkelt. De flesta vill till Boracay, och många åker också via Palawan, men vi snackar om 7000+ öar, det är verkligen bara att välja och vraka. Filly har det absolut bästa vattnet (för snorkling, dykning) i SEA imo. Det enda som kan krångla till det lite är att du ofta måste flyga mellan öarna. Finns det båtar är det ofta slitna fiskebåtar som gäller, när det blåser på ordentligt är man inte så kaxig när man sitter i en sån på öppet hav.

Side note:
Vietnam ännu lättare. Börja förslagsvis i norr och rör dig söderut. Lyssna på vad andra förslår om du inte vet vart du vill. I södra Vietnam tar du dig lätt med buss till Kambodja. Där är det billigt och slitet, med stränder i söder och intressanta sevärdigheter i centrala delar av landet.

Du kommer INTE vara ensam västerlänning/backpacker/whatever you call yourself. Snacka med likasinnade, be om rekomendationer och var inte rädd för att göra om din rutt under resans gång.
#3 2018-06-17, 05:58
Herkulesbig
Håller med ovanstående, men skulle åkt från KL till yogjakarta/ surabaya och utgå därifrån. Dra dig österut emot filipinerna, finns 1000 tals öar besöka om man vill och har erfarenhet. Om du är ensam hyr en guide som vägleder dig, om du ej stöter på någon intressant backpacker( vilket oftast ej går undvika)