Hitta diskussioner med liknande innehåll

Turkiet i augusti tips och råd

#1 2018-06-15, 13:16
Poksmot
Hejsan!

Har tänkt att åka med fru och barn (7år) till Turkiet i början av augusti. Är nyfiken på lite tips och råd av er som har kunskap. Det känns som att det blir Side eller Alanya som är aktuellt. Gissar att Side skulle passa bättre då det verkar lugnare, men finns mer hotell och bättre priser i Alanya.

Siktar egentligen på ett all inclusive, då vi gärna vill ha ett hotell där man kan ha kul utan att behöva ta sig runt allt för mycket. Också smidigt att kunna äta/dricka hur och när man vill.

1. Hör gärna om tips och erfarneheter om hotell ni rekommenderar!

2. Om man hamnar på ett större hotellkomplex som ej är all inclusive, hur ser priser ut i barer/resturanger? Brukar ju vara ganska dyrt på 4-5 stjärniga hotell. Men Turkiet ska ju vara extremt billigt.

3. Tror ni att man kan hitta bra restresor i början av augusti alternativt boka separat flyg och hotell via tex hotels.com? Är nyfiken på om någon har bra tips på hur man kan få så bra hotell och resa som möjligt till ett bra pris..

Stort tack!
#2 2018-06-15, 17:00
4yoonly
Var några år sedan jag var där. Vi var i närheten av Side. Och så i efterhand så skulle jag inte valt all inclusive, det tröttnar man på efter 2 dagar (även om det är mycket olika mat) och magen går sönder efter 3 dagar typ... sedan sitter du på dass resten av semestern.

Turkiet har sina pengar så lika Euro's som möjligt så man måste kolla hyfsat noga för att kunna skilja dem åt. Jag valde att växla in till Euro's och då deras egen valuta var i princip (då, vet inte hur det är nu) hälften så mycket värd så försökte alla i princip lura dig genom att ta emot Euro's och få växelpengar i turkisk lira... Dvs något kostar 10 Euro du betalar ger honom 20 Euro och du får 10 Turkisk lira tillbaka... Det hela känns som ett statligt bluff och båg system... När man själv blev uppmärksam på det och påtalade det (otaliga gånger) så var "oj, hade ingen aning... sorry" typ... Men detta var satt i system utan tvekan... Skulle jag gjort om det idag hade jag växlat till turkiska Lira direkt...

Sedan i Augusti är det (eller var det när jag var där) helt sjukt varmt så köp vatten (drick aldrig ur någon kran någonsin då kommer magsjukan snabbare än kvickt)...

Annars är Side (staden) trevlig, med kvarlevor ifrån rom. Sedan finns det något ställe där kallt bergsvatten (10 grader?) rinner ut i havet på ena sidan och en smal strand där medelhavet (och de 26 grader eller vad det var) är. Så det var lite skönt att springa fram och tillbaka, dvs bada iskallt och sedan bada as varmt :-) Har för mig även detta fanns i Side och man åkte båt ut dit.

Tyvärr är det ju turistort (Side) och turkar där kan vara sjukt enerverande typer som hela tiden vill sälja (och lura dig som turist)...

Minns inte namnet på hotellet tyvärr, men det var ett "bra/lyx" barnvänligt hotell... men i princip alla hade diaré efter 1v eller kortare...

Själv tänker jag aldrig någonsin sätta min fot i Turkiet igen...