Hitta diskussioner med liknande innehåll

2 månader i sydöstra Asien. Tips?

#1 2018-07-26, 14:33
Hej,

Jag och en kompis (21 och 23 år, båda killar) har planerat att dra ner till sydöstra Asien i drygt två månader, december och januari. Vi har funderat lite kring vilka länder vi vill besöka och har kommit överens om att Thailand, Laos, Vietnam, Kambodja, Malaysia och Indonesien blir bra.
Nu har vi självklart lite funderingar kring vad ni har för tips på sevärdheter eller annat smått och gott i dessa länder. Till exempel något berg man måste bestiga? Någon liten by? Tempel? Strand? Underskattad restaurang?

Vi har även lite fundringar kring hur vi ska ta oss runt där nere. Tanken är ju tåg och buss, eventuellt flyg om vi är lata. Men det hade ju varit kul att hyra en moped att prutta omkring på. Hur fungerar det, kan man hyra en moped i till exempel Hanoi och dra söder ut, eller måste man lämna tillbaka mopeden där man hyr den?

I Thailand har vi dessutom tänkt besöka några öar. Vi har hört att Koh Chang (med intilliggande öar), Ko Samui, Phanag, Phi Phi-öarna och Ko Lanta ska vara fint. Har ni någon ö som man bara måste besöka? Eventuellt något man måste göra på någon av dessa öarna?

Vi vill ju självklart boka någon bungalow eller villa någon natt. Vart rekommenderar ni att man gör det? Vi har tänkt göra det på Bali, men vet ni något annat ställe där det är riktigt fina villor/bungalows?

Har ni några andra tips som vi kan göra när vi är där nere? Vi är öppen för i princip allt, huvudsaken att det är kul!

Tack på förhand!
#2 2018-07-26, 14:37
Mackan52
Besök Da Lat i Vietnam. Mycket mysig och lugn småstad i bergen i söder.

Makalösa utsikter, verkligen allt man sett bara från Vietnamkrigsfilmer, fattas bara Hueys. God mat också och härligt klimat (perfekt svensk sommar).
#3 2018-07-26, 19:33
Kjellheterjag
Jag hade undvikt massa tempel. Räcker med något enstaka stort tempel så har du sett alla. Kolla vädret så ni ser var det är bäst väder om ni ska åka till östra eller västra sidan av Thailand för strand och öliv.