Hitta diskussioner med liknande innehåll

Örebro - weekend i november

#1 2018-09-23, 20:07
MrTomte
Well... Fru tomte och jag träffades i början av november för länge sedan (i början av 800-talet tror jag det var) och allt sedan dess har vi smitit iväg för en helg bara vi 2. I vanlig ordning är det jag som står för planerandet och i år har (o)turen kommit till... Örebro. Så... vi ämnar anlända till denna fina residensstad på fredag kväll den 2:a november, sova 2 nätter i tält på Stortorget och sedan ta släden hem på söndagen. Lördagskvällen lär i sedvanlig ordning spenderas på något etablissemang (valet står i år mellan A mano och kitchenette) men vad gör man på dagen? Och finns det något man kan se/göra på söndagen innan man styr kosan hemåt? Vad gör man i Örebro? Vad är speciellt med Örebro? Alla förslag mottages tacksamt.
#2 2018-09-23, 20:39
Generalsnous
Vivalla är ett fint ställe att besöka har jag hört.
#3 2018-09-23, 21:00
patris
Käka på Slottskällaren. Gå in på VisitÖrebro. Där finns det massor av tips. Oset är naturreservat nära city. Väldigt fint att ta en promenad i.
#4 2018-09-27, 15:34
rirobban
Beror på vad man gillar. Gustavsvik erbjuder ju (i svenska mått mätt) fantastiska badmöjligheter. Brukar själv (som boende i Örebro) tillsammans med sambon ta in 1-2 gånger/år på relaxen och bara njuta en heldag där. Ett besök uppe i vattentornet Svampen är väl obligatoriskt vid besök i Örebro. Antingen kan man luncha där uppe, eller bara ta en enkel fika och njuta av utsikten. Stadsparken och Wadköping är värt ett besök. Nu är ju inte parken lika blomstrande och fin i november, men kan ändå vara värt att se. Naturens hus har underbar mat mitt ute i naturen (Oset), men ändå bara 3-4 km från stadskärnan.