Hitta diskussioner med liknande innehåll

Första gången i Lappland(Kiruna)

#1 2018-10-14, 10:07
fernandooT
Kommer för första gången besöka Lappland då vi ska till Kiruna i början på november. Främsta hoppet är att få se norrsken. Funderar på hur många nätter man bör stanna där? Vår första tanke var 2 eller 3 nätter, för vi vill inte missa chansen att se norrsken. Men samtidigt vet jag inte vad man mer kan göra utöver att se norrsken. Samtidigt måste vi boka flyg dit, men vet samtidigt inte vilka dagar det kommer någon norrsken. Kan man se någon sorts prognos för norrsken i förväg?

Skulle ni rekommendera en guidad tur för norrsken, eller ska man boka en bil och köra runt själv? Har hört om abisko sky station, men de har inte öppet förens slutet på november. Är det värt att dra till abisko ändå, och vad kan man göra där om man inte kan åka upp till sky station?

Ishotellet, värt att sova över där? Åka snöskoter och slädturer med husky, tips?
#2 2018-10-14, 12:19
https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/norrsken-1.3894
Klart väder och koll på solfläckcykeln kan vara lämpligt. Norrskensguide känns lite överdrivet, men det kan nog vara bra med tillgång till bil så att ni kan slippa störande ljus från staden.
Nu var det länge sedan jag var där uppe, men jag skulle nog försöka leta upp en vettig utsiktsplats runt E10 vid Torneträsk.