Fotbollsresa till London

#1 2019-06-08, 17:41
Don-Pablo
Jag och några kompisar ska i sommar/höst till London och se på ligafotboll i högstaklass , Chelsea mot Arsenal. Jag och en annan polare var i London och såg en annan Chelsea match i våras, då flög vi Ryanair till Stansted, tåget in till London och bodde på hotell i Kensington Court. Eftersom vi är i vårt tidiga skede av vuxenlivet finns inte statskassan direkt som budget, och undrar därför om någon kan rekommendera bra boende i centrala London som inte kostar skjortan, billigt flyg till någon av Londons flygplatser, samt om någon har koll på vilka biljetter som är bäst till billigast pris? Vill självklart inte sitta bakom någon pelare för 10 pund, men om någon har erfarenhet eller tips av detta skulle det tas emot väldigt tacksamt av en oerfaren.

Hur gjorde ni när ni reste till London? Vilket flyg, när på dagen flög ni, vart bodde ni, vad har ni för tips och rekommendationer? Även ni som varit i London men inte gått på fotboll får självklart svara för att hjälpa en oerfaren själ
#2 2019-06-08, 18:38
JoeBiden
Under 26 eller om det är 27, kolla SAS ungdomsbiljetter. Kan vara värt alternativ som blir konkurrenskraftigt med Ryanair o dylika bolag.

Standardtips från coachen (mig) är att boka ett så tidigt flyg som möjligt avresedagen och så sent som möjligt (nåja) hemresedagen. Då får ni maximalt med utnyttjad tid där borta i London.

Skaffa boende som ligger bra till kollektivtrafikmässigt. Det kanske är ok att bo en bit längre ut i stan för en billigare peng om ni slipper ett enda byte i kollektivtrafiken, bra natttrafik med mera, trots att det tar en halvtimme in med tåg. Finns kanske roligare och billigare local ställen (restauranger, pubar, barer, osv) längre ut bland nå närförorter/förorter längs med kollektivtrafiken osv.
#3 2019-06-08, 20:01
Chelsea, alltså match på Stamford Bridge?

Tunnelbanelinjen till arenan är District line.

Tråkiga men billiga och rena rum erbjuder https://www.easyhotel.com det är hotellens motsvarighet till lågpris flyg. I anslutning till District line har de hotell i South Kensington, Victoria och Paddington, vilket innebär resa till/från arenan utan byte. Alla de hotellen ligger ganska centralt.

Flyger ni till Stansted (Ryan air) så tror jag att tåget blir billigare om ni köper biljett i förväg. Flyger ni till Heathrow (British airways eller SAS) så är tunnelbanan vettigast och billigast, tågen är snabbare men dyrare. Även från Gatwick (Norwegian) går det tåg.

Tunnelbanebiljetter behövs inte, moderna bankkort funkar. https://tfl.gov.uk/fares/how-to-pay-and-where-to-buy-tickets-and-oyster/...
#4 2019-07-23, 11:34
cramus
Chelsea har tredje dyraste biljetterna i Premier League(tror jag) och stämningen på Stamford Bridge är allt annat än imponerande.

Ryan Air är det tråkiga och enkla svaret på flygresor med smal budget. Skyscanner och Flygresor är bra om du vill jämföra priser. Åker alltid dit tidigt på morgonen och hem så sent som möjligt. Bor ni nära Victoria Station är det inte svårt att hitta ett boende genom någon av alla stora bokningssajter. Bo centralt är alltid tacksamt.

Mat och alkohol snurrar lätt iväg fort men det finns gott om billiga alternativ för en smal budget om man inte har höga krav.
#5 2019-09-10, 21:21
Jag fattar att du är ung men skit i den där skitmatchen du planerar och försök att se en riktigt match med fotbollskultur istället. Kolla in om QPR har hemmamatch när du är där, Loftus Road är en underbar arena.