Aktuell vistelse i Berlin

#1 2020-01-21, 08:53
AdligaSlottsherren
God dag FB,
Under kommande måncykel planerar jag att besöka Berlin, och undrar därav vad man kan ägna sig åt där. Inte direkt intresserad av några alldagliga sevärdheter så att säga, men detta är ju rätt forum för sådant.
Tips mottages med chans för benådning vid hemskt förslag.

Med absolut högaktning,
Adliga Slottsherren.
#2 2020-01-21, 10:09
Jinhao
Berghain.

Här är en guide på hur du kommer in
https://www.iheartberlin.de/2016/02/14/the-cutest-illustrated-guide-to-e...
#3 2020-01-21, 14:40
Elross
Redigerade rubriken lite då det inte framgår att det kommer bli fler besök, utgående rubrik Aktuella vistelser i Berlin/Mod
#4 2020-01-21, 23:40
Adelaide
Om du inte är intresserad av några alldagliga sevärdheter så rekommenderar jag att du tar dig över till stadsdelen Kreuzberg. Man får en wow-känsla av att gå runt där. Husen har färgglad konst och det bor mest alternativa människor där. Någon liknande stadsdel har vi definitivt inte i Sverige. Finns trevliga små butiker och ölställen i området. Jag rekommenderar Ramones-baren. Ingen märkvärdig bar egentligen, men ett trevligt ställe att hänga på.

Man kan ta sig upp på Riksdagshuset där man får en trevlig vy över Berlin. Inträdet är gratis men behöver bokas i förväg (det gör man på plats).
Annars är det där höga tornet vid Alexanderplatz ett måste också, men det kostade runt 15 euro (har jag för mig) att kliva upp på det.

Annars är det väl mest bebyggelser från kommunisttiden som man kan gå runt och se på.
Alexanderplatz är väl Berlins "main square". Finns inte så mycket mer än ett shoppingcenter där vintertid, men sommartid brukar det vara nån marknad där som säljer öl och tyska delikatesser.

Berlin är enligt mig en mycket intressantare stad när man lär känna staden på djupet och hittar alla små intressanta platser i ytterområdena (exempelvis i Kreuzberg som jag nämnde ovan). Själva centrum (Brandenburger Tor bort mot Alexanderplatz) spenderar jag inte så mycket tid i när jag är i Berlin.