Hur länge får man befinna sig utomlands?

#1 2006-04-16, 15:36
kim_westin
Låt säga att jag köper en biljett till USA. Hur länge får jag stanna innan jag måste åka hem? Vad händer om jag inte åker hem? Kommer snutarna o leta efter mig då?
Är det skillnad från land till land hur länge man får stanna?

kram
#2 2006-04-16, 15:44
mi:ne
Du tänker åt fel håll, Sverige kommer inte att leta efter dig. Däremot så kommer värdlandet att sparka ut dig (nästan). Oftast får man 90 dagars uppehållstillstånd på ett turistvisum (vanlig stämpel i passet).
#3 2006-04-19, 19:15
Kan man bli åtalad om man är kvar för länge eller blir man bara tvungen att boka ett flyg hem?
#4 2006-04-19, 19:41
speedfreek
du får flyga hem och inte komma tillbaka inom 10 år eller nåt sånt. vad det gäller usa i alla fall.

sen kan du såklart mixtra med det där o sticka ner till mexico en veckan, för att sen resa in i USA igen. så länge du inte gör det för jävla mycket så kommer det funka. efter ett tag kan man dock åka på det (bekant som gjorde det)

problemet är inte att uppehålla dig i ett land, de kontrollerar ju inte folk på gatan. det är om du vill jobba eller komma tillbaka som är kruxet.
#5 2006-04-20, 09:39
Jag har bara varit ute och seglat runt i längre tider och då är det oftast inget problem. Man kanske får trixa lite med att segla till och från länder men det är oftast inget problem. USA är lite bögit men det finns trevligare länder typ trinidad, St Vincent och grenadinerna, Martinique som är frankrike och därmed EU. Där kan du leva gott i många år om du har pengar eller nåt bra att livnära dig på. Vissa länder skitier i att man överhuvudtaget är där när man seglar och jag är fortfarande inklarerad på martinique eftersom en trött tjänsteman gav mig fingret när jag skulle klarera ut
#6 2006-04-20, 09:43
Notera att du overhuvudtaget inte kommer in i de flesta lander utan en returbiljett. Du kan visserligen ha en oppen biljett som du kan flytta fram datumet pa.

Man kan bli atalad, vissa lander ar tuffare an andra, men oftast blir man bara utvisad och far inte atervanda pa x antal ar.