Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bensinpriser, östeuropa + mellanöstern

#1 2006-05-08, 17:02
Different
Hej
Sitter här hemma och drömmer mig bort lite. Jag skall åka till Thailand i vinter och det har alltid varit lite av en dröm att någon gång försöka ta mig dit landvägen på egen motorcykel.

Det jag för tillfället behöver hjälp men är att hitta bensinpriset i följande länder:

Ungern
Rumänien
Bulgarien
Turkiet
Iran

Dessutom undrar jag om någon vet om det går båtar mellan Indien och Thailand, eller har något annat förslag på hur man löser problemet med att de omkringliggande länderna inte tillåter att man kör in med eget fordon. Jag såg något reseprogram på TV för några år sedan att en norrman hade kört bil till Thailand så det skall gå. (Har iaf gjorts)

Tack på förhand.
#2 2006-05-10, 20:59
cercina
När jag va i turkiet i somras så kostade litern bensin 2,5 turkiska lira, dvs runt en 15kr liter :'(
I Iran har jag hört att bensinen kostar runt 25öre litern dock
#3 2006-05-10, 22:03
paddanQ
Haha mycket sammanträffande.

Här har jag suttit och tänkt över en plausibel resa som jag har planerat att börja titta över, avfärd i sådana fall om några år. Men det jag har tänkt är en resa genom öst-europa -> mellanöstern(georgien)(Iran) - > sydostasien -> kina och sedan kanske transibiriska järnvägen hem.

Jag har dock inget körkort än, mc alltså (20år) men jag skall nosa på det under sommaren, jag har även tänkt köpa en motorcykel och då en Honda Transalp troligen.

Bensinpriser och liknande har jag inte tittat på. Men det skulle planeringen ordna i sådana fall. Jag hoppas du förstår vilket avstånd vi pratar om här, så de krävs lite planering.
#4 2006-05-11, 00:01
Mula
Jag läste i en MC-tidniing om några som körde MC till Thailand. Det stora problemet är hur du tar dej genom de mer instabila länderna som Iran och myanmar. De norska killarna som du tänker på hade en websida som hette guttapatur.com men den verkar tyvärr inte fungera länge. Om jag inte inns fel hade dom tagit en färja från Indien till Thailand.