Camino de Santiago våren/sommaren 2021?

#1 2021-04-08, 16:03
Sickmyduck
Tjena!

Sugen på pilgrimsvandring i Spanien mer specifikt sträckan som kallas Camino de Santiago.

Min fråga är om det är möjligt nu under corona om man vill dra ganska snart? Har hostel öppet längst vägen som man kan sova på? Annars blir det svårt.

Jag har noterat att exodus som anordnar paketresor med hotell verkar sälja resor nu? Ett tecken på att hostel håller öppet?

Någon med koll?

Allt gott

PM om du kanske är sugen på att haka på
#2 2021-04-08, 20:41
enhalvboj
Just nu ser det mörkt ut.... Du kan åka till Galicien och gå en kortare sträcka men du får inte röra dig mellan de olika regionerna.

"Regarding international pilgrims, the Government of Spain has decided that a person from another country can enter Spain with a negative PCR carried out 72 hours before. However, once here you will have to abide by state regulations.

This that, it cannot leave the community to which it lands. Of course, once inside that community you have a free way to move through it, unless there is a municipality with restrictions due to the high incidence. For example, foreign pilgrim who travels to Galicia with a negative CRP can move freely and make any of the Jacobean Route through this community."

https://www.elcaminoconcorreos.com/en/blog/camino-de-santiago-and-covid-19

Ingen hel Camino Frances mao <\3 (som det ser ut just nu)
#3 2021-04-09, 23:07
CelenoII
Det finns dussintals, ja kanske hundratals, caminos de Santiago de Compostela, men jag antar du menar längs Atlantkusten från franska gränsen.

Jag bor i Spanien och medan det råder hårda restriktioner på olika ställen och tider så kommer du att kunna vandra sträckan i sommar, skulle jag vilja säga. Kanske redan nu om du orkar ta blickar och tjafsa med Guardia Civil.
#4 2021-04-21, 22:11
Hej! Lägesrapport då jag är i Santiago de Compostela nu. Jag cyklade in från Moncao i Portugal och jag sa till gränskontrollen att jag var på väg hem, då var det inga problem. Jag har bara mött glada människor längs min rutt och ingen har tittat snett, tvärtom ropar de glatt Bon Camino.

Det är en del stängda hostel och restauranger men min uppfattning är att majoriteten är öppna. Jag tältar mest mellan städer men i städerna så finns det ett stort utbud och de vandrare jag träffat verkar inte ha haft några problem. I städerna festar spanjorerna som om det inte finns någon pandemi alls, spanjorer är ganska avslappnade när det gäller regler är min uppfattning, portugiserna höll hårt på det.

Det är ganska få vandrare ute jämfört med en normal säsong jag har bara träffat tre grupper så det är ensamt på caminon om det är det sociala du är ute efter.