Gränskontroll

#1 2022-04-04, 01:03
Jurkan143
Hur ser det ut med gränskontroll kan andra tull myndigheter se att man i Sverige har en frihetsberövande påföljd om straffet är
14 dagar ? Vet att mitt pass ej är återkallat, fast dyker man ej upp vid inställelse blir man efterlyst av kriminalvården som ja förstått det. Vilka andra system går det ut i? Läste någonstans att Norden samarbetar hyfsat och när det gäller eu måste påföljden vara minst 4 månader. Är det då grönt från ett annat eu land till 3 land. Då ja anser mig oskyldigt dömd vill ja inte ta risken på Arlanda där det säkert finns en nationell förpassning men av all info ja letat står det att inom Norden kan dem utföra en nordisk arresteringsorder då tänker ja de borde finnas visa krav ? Kostar mer att åka från 3 land än Danmark därav kan Danmark se det ?
#2 2022-04-04, 10:30
Troublezzz
Du har nu startat 7 trådar på 14 timmar om det här. Samla allt i en tråd med ett vettigt diskussionsunderlag. Ett annat tips är att göra rätt för dig och inte försöka fly. Det kommer inte att göra ditt liv enklare.
#3 2022-04-04, 17:54
Kul ändå med alla som förväxlar tull, gränskontroll och säkerhetskontroll.
#4 2022-04-05, 13:51
Jurkan143
Ursprungligen postat av Hapoel
Kul ändå med alla som förväxlar tull, gränskontroll och säkerhetskontroll.


Hur menas
#5 2022-04-05, 17:36
Ursprungligen postat av Jurkan143


Hur menas

Påfallande ofta blandar många ihop dessa tre.
Tullen kontrollerar varor som passerar gränsen, och den finns ju även mellan EU-/Schengenländer. Gränspolisen (läs passkontroll) kontrollerar människor som passerar gränsen. Eftersom vi befinner oss inom Schengenområdet i EU, så görs inte denna kontroll om du t ex flyger från Spanien till Sverige, det är som att flyga inrikes. Om du däremot kommer från utanför EU, så passerar du en av de tre gräns-, passkontrollerna som finns på Arlanda, T2 eller T5.
Att du ombeds kunna legitimera dej (behövs inte pass, nationellt ID-kort funkar utmärkt, vilket exempelvis dom flesta spanjorer flyger med istället för pass) när du flyger, är flygbolagets säkerhetsrutiner för att försäkra sej att det är samma person som står på biljetten som verkligen flyger.
Säkerhetskontrollen är ju för att kolla att du inte har förbjudna varor som stickvapen t ex, ombord på flyget.
Inga konstigheter.
#6 2022-05-04, 13:55
Jurkan143
Ursprungligen postat av Troublezzz
Du har nu startat 7 trådar på 14 timmar om det här. Samla allt i en tråd med ett vettigt diskussionsunderlag. Ett annat tips är att göra rätt för dig och inte försöka fly. Det kommer inte att göra ditt liv enklare.Rekommendera något ”vettigt sätt att formulera på ”